ЊИХ ТРИНАЕСТОРО... и председник општине и размишљање о будућности

Пландиште

Локална самоуправа наградила 13 „вуковаца“ из основних школа општине

ВИШЕ ОД КЊИГЕ И КОВЕРТЕ

• Тринаест „вуковаца“ награђено је књигом и новчаном наградом у износу од 20.000 динара
• Ви сте наш понос и надам се да ћете се са факултетским дипломама вратити у нашу општину и применити сва стечена знања – пожелео је Јован Репац, председник општине

Како то већ традиоционално чини, Општина Пландиште и њен председник Јован Репац,  и ове године су наградили најбоље основце са територије општине, и то пригодном и књигом, али и ковертом, у којој је било 20.000 динара.

Награде је добило 13 ученика и ученица, који су основно школовање завршили као најбољи ђаци у својим школама и тако постали носиоци Дипломе „Вук Караџић“.

Свечаности, која је одржана у Културном центру, поред председника општине, присуствовали су и Магдалена Тошић, начелница Одељења друштвених делатности, Татјана Ђорђијевски, просветна инспекторка, као и одељенске старешине и директори школа награђених ученика.

„Велика ми је част и задовољство што смо се данас окупили у оволиком броју, и што имам прилику да поздравим најбоље ученике, „вуковце“, у општини Пландиште. Са сигурношћу могу да кажем да сте ви понос наше општине и да ћемо се ми као локална самоуправа трудити да вам помогнемо колико год можемо на вашем путу успеха, развоја и будућег школовања. Уз “Вукову” диплому обезбедили смо вам и збирку српског песништва, као и новчану награду у износу од 20 хиљада динара, као мали знак пажње и награде за сав труд и рад који улажете у ваше школовање и унапређење знања. Сваке године се трудимо да повећамо издвајања из буџета која се односе финансијску помоћ ученицима и студентима, јер ви сте наша будућност. Надам се да ћете сви уписати школе које желите, да ћете бити вредни и марљиви као и до сада и да ћете тај успех једног дана крунисати факултетским дипломама и вратити се у нашу општину да примените сва своја стечена знања. Желим вам пуно среће и успеха у даљем школовању, изјавио је Јован Репац, председник Општине Пландиште, обраћајући се „вуковцима“ након свечане доделе заслужених награда.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.