Заједници заједно

У Кањижи отворен „Парк науке“ уз подршку НИС-а

УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ, АЛИ И…

• Као компанија чије је стратешко опредељење улагање у младе и њихово образовање, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га у оквиру прошлогодишњег програма „Заједници заједно“

Парк је смештен у оквиру Регионалног центра за професионални развој запослених у Кањижи и намењен је наставницима, ученицима, али и свим заинтересованим грађанима који ће кроз практичне задатке усвајати нова знања из области физике, математике, биологије, хемије и других наука. У оквиру парка изграђен је и павиљон, који ће поред учионице на отвореном, бити и место на коме ће се одржавати културне и друштвене манифестације.

Свечаном отварању „Парка науке“ присуствовали су представници општине Кањижа, Покрајинскoг секретаријaта за образовање, прописе, управу и националне мањине, Центра за промоцију науке и компаније НИС.

    Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа је овом приликом истакао значај пројекта за локалну заједницу. „Захваљујем се свим институцијама које су дале подршку да се овај пројекат оствари, нарочито компанији НИС, која је у целом износу финансирала овај пројекат. Надам се да ће сви они који су иницирали овај пројекат, а сада га и користе, дугорочно посећивати Кањижу и подржавати наше пројекте и са стране локалне самоуправе и са стране педагошког центра“.

Михаљ Њилаш, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, честитао је на овој инвестицији и остварењу лепе сарадње локалне самоуправе и компаније НИС. „Драго ми је да се из научног клуба, ова дестинација претворила у научни парк и да ће наша деца долазити овде и упознавати се са природним наукама. Право знање и образовање се базира на разумевању и наше реформе у образовању управо иду ка том циљу, а овај научни парк доприноси том циљу“.

Стефан Деспотовић, директор екстерних комуникација у НИС-у, рекао је да НИС и Кањижа имају изузетнo добру сарадњу. „Драго нам је што је Кањижа део нашег програма „Заједници заједно“ од његовог оснивања, а то је пуних 11 година. Заједно смо реализовали десетине пројеката, међу којима је и Парк науке који данас отварамо и сигуран сам да ћемо наставити да развијамо ту сарадњу и даље“.

•••

Као компанија чије је стратешко опредељење улагање у младе и њихово образовање, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао га у оквиру прошлогодишњег програма „Заједници заједно“ са циљем да промовише науку и подстакне развој нових достигнућа у овој области. Подршком развоју младих генерација, у складу са слоганом „Будућност на делу“, НИС настоји да побољша услове живота локалних заједница у којима послује.

     Настојећи да заједницу у којој послује унапреди и оснажи, НИС је кроз програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ до сада уложио преко милијарду динара и реализовао више од 900 пројеката широм Србије. У протеклих 11 година компанија је и општину Кањижа реализовала 94 пројекта, вредних преко 60 милиона динара. Ове године, НИС је средства у оквиру програма друштвене одговорности усмерио на подршку здравственим установама и лечењу најмлађих. Тако је у општину Кањижа ове године НИС уложио 5 милиона динара за набавку ултразвучног апарата у Дом здравља Кањижа.