ОВЕ ГОДИНЕ... рекордан број учесника

Ковин

У Галерији Центра за културу у току је 35. Октобарски ликовни салон

НИКАД ВИШЕ ИЗЛАГАЧА

• Ове године учествује рекордан број ликовних уметника – чак 100 из целе Србије

У Галерији Центра за културу Ковин у току је 35. Октобарски ликовни салон, са презентацијом радова ликовних уметника из целе Србије, који су се ове године одазвали у рекордном броју  – њих стотину.

Конкурс за презентацију савременог ликовног стваралаштва расписан је за четири области,  и то за област сликарства, вајарства, графике, као и за оне радове у којима је коришћена комбинована техника уметничког изражавања.

Жири у саставу проф. Мирјана Шимуновачки Шуњеварић, ликовни уметник Мирољуб Филиповић Филимир и професор Никола Шуица, уз консултације са Уметничким саветом Галерије, доделио је четири награде и осам похвала.

У области сликарства, за најбољи рад проглашена је слика „Шума“, аутора Зорана Деранића.

У сфери графике/цртежа, награду је добио Давид Млађовић, за графику „Игра облака и боје“.

Награду за најбољи рад у вајарству освојио је Теофил Окиљевић, за скулптуру „Без назива“,  а награду за најбоље дело у сфери комбинованих техника припала је Александру Келићу, за фотографију „Пезаро“.

Добитници похвала су: Живомир Михаиловић и Филип Ристић (сликарство), Светлана Каровић Деранић, Власта Филиповић и Мирослав Савков (вајарство), посебну похвалу добила је Маја Пољак (за цртеж), док су за дела у комбиновним техникама похваљени следећи аутори: Светлана Дингарац и Драган Јевдић.

Посебну повељу Центра за културу Ковин, за вишедеценијски допринос развоју ликовне културе, постхумно је добио Драгослав Хусар, чији је акварел уврштен у поставку овогодишњег, 35. Октобарског салона, који ће љубитељи ликовне уметности моћи да посете наредних месец дана.

(Фото: Обрад Михаиловић)

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.