И ЛУКА... ово су „Нај читаоци“ у 2023. години, честитамо!

Ковин

У Библиотеци „Вук Караџић“ проглашени „Нај читаоци“ у 2023. години

МЕЂУ ОДРАСЛИМА НИЈЕДАН МУШКАРАЦ!

• Међу 16 добитника признања „Нај читаоца“ само један мушкарац, дечак Лука

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин јуче, 25. јануара, организована је свечана додела награда „Нај читаоцима“ у 2023.години.

Укупно 16 читалаца, заслужно је добило  по књигу и диплому, које им је уручила Ивана Јованов, директорка библиотеке.

Највише дечјих књига прочитали су: Лука Ристић, Милица Куљанин, Катарина Костић, Милица Пантовић, Цинтија Петер, Милица Ранисављев, Софија Илић и Теодора Првуљ.

Међу одраслим читаоцима најчешћи посетиоци са највише прочитаних књига су: Антонија Ђурић, Јелица Ђорђевић, Гордана Павичић, Илона Калапиш, Горица Илија, Наташа Секулић, Марија Наод и Вера Јованов.      

Током свечаности организован је музичко-песнички програм. Публика је имала прилику да ужива у звуцима гитаре ученика Музичке школе: Јована Новокмета, Вукашина Тубића, Јакше Лацмановића и Растка Ћулибрка. Своје рецитаторско умеће показале су Сара Максимовић, Миа Миљковић и Емилија Жепша, ученице Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин, које су рецитовале стихове домаћих и страних песника. 

Честитамо нашим највернијим корисницима и желимо им да у овој години још више књига прочитају, а осталим читаоцима желимо много успеха у текућој години. Такође, захваљујемо се свим учесницима програма, као и професоркама Марини Радивојевић и Маши Вулетић, које су вежбале са својим ђацима и учиниле да ово дружење буде угодно и још лепше“ – рекла је директорка Ивана Јованов, на крају званичног дела програма, лепо дружење настављено је уз пригодан коктел.