ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА... Игор Мировић са представницима 36 локалних самоуправа

Покрајинска влада

Уручени уговори за суфинансирање 47 капиталних пројеката у АП Војводини

ЕВО КАКО ЈЕ ПРОШАО ЈУЖНИ БАНАТ

• Међу локалним самоуправама које су добила средства за реализацију више капиталних пројекта је и пет из јужног Баната, и то…

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за финансирање и суфинансирање 47 капиталних пројеката у АП Војводини, представницима 36 локалних самоуправа, међу којима су и пет из јужног Баната: Панчево, Вршац, Ковачица, Ковин и Опово. Укупан износ средстава за реализацију више значајних пројектата у ових пет локалних самоуправа износи преко 518 милиона динара.

Граду Панчеву одобрена су средства за изградњу фекалне канализационе мреже у насељу Караула, у износу од 69.450.000 динара, а за реконструкцију саобраћајница, са инфраструктуром, улица Димитрија Туцовића и кнеза Михаила Обреновића – II деоница, у у износу од 142.750.000 динара.

У име Града Панчева уговор са Покрајинском владом потписао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, који је, изражавајући захвалност Покрајинској влади и њеном председнику Игору Мировићу, што су препознали важност улагања у капиталне инвестиције у Панчеву, рекао:

Са ова два пројекта ћемо са 135 милиона динара започети реконструкцију Улице Димитрија Туцовића у Панчеву, комплетну реконструкцију једне од најважнијих жила нашег града, саобраћајнице која повезује центар града Панчева са Северном индустријском зоном која је дала нови живот Панчеву и запослила велики број Панчеваца и велики број људи који живе у околини Панчева, али велики број људи је дошао у Панчеву да би остварио своје радно право и запослио се у фабрикама које су покретач како Панчева тако и Покрајине. Једна од највећих инвестиција у нашој држави се налази у граду Панчеву, немачке фабрике ЗФ, поред њих фабрика Бросе. Ово је улица и саобраћајница која ће бити од великог значаја и за ове две компаније и за неке будуће инвеститоре које планирамо даљим проширењем Северне индустријске зоне, али и од виталног значаја за све становнике овог дела града, Горњег града у Панчеву, који ће добити једну нову, модерну саобраћајницу, као и улица коју смо прошле године радили такође уз помоћ Покрајинске владе и Управе за капитална улагања, Улица Цара Лазара. Након реконструкције, Улица Димитрија Туцовића биће једнако лепа и конкурентна Улици Цара Лазара и по лепоти и функционалности“ – истакао је градоначелник Стевановић.

Граду Вршцу додељена су средства за суфинансирање три пројеката, у укупном износу од 166.514.166 динара.

Пројекти који ће бити обухваћени овим финансирањем су реконструкција раскрснице улица Дејана Бранкова, Боре Костића, Живе Јовановића и Филипа Вишњића, са изградњом кружног тока саобраћаја, потом наставак опремања инфраструктуром Индустријске зоне „Север“ у Вршцу, као и завршетак изградње школско-спортске хале у Уљми.

Реконструкција раскрснице на Маргитском насељу нам је веома важне јер у овом моменту представља најфреквентнију саобраћајницу у нашем граду, где су укрштају два међународна магистрална правца и преко ње се одвија сав теретни саобраћај. Инфраструктурно опремање Индустријске зоне „Север“ је пројекат који је у току и ова средства су нам веома значајна како бисмо комплетно инфраструктурно опремање завршили до краја ове године и већ у 2024. примили прве кориснике. Што се два преостала пројекта тиче, у најкраћем року се очекује спровођење поступка, а завршетак посла се такође очекује до краја текуће године“ рекла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца, након потписивања уговора.