ТО ЈЕ ТО... Миленко Чучковић са породицом Стевановић – Томић у Министарству за бригу о селу

Панчево

У акцији Министарства за бригу о селу обезбеђена кућа на селу за још једну породицу

БРИГА О СЕЛУ НА КОНКРЕТАН НАЧИН

· Обезбеђена су средства за куповину куће са окућницом за породицу Стевановић–Томић, и то у Глогоњу

Након спроведног конкурса Министарства за бригу о деци у циљу спровођења акције „Кућа на селу“, панчевачка локална самоуправа обезбедила је још једну сеоску кућу са окућницом за још једну породицу са подручја Града Панчева.

Захваљујући средствима Министарства за бригу о селу и Граду Панчеву, ускоро ће породица Стевановић – Томић имати стално пребивалиште у селу Глогоњу, чиме је решен њихов вишегодишњи стамбени проблем.

Потписивању уговора присуствовао је Миленко Чучковић, члан Градског већа, задужен за рад, запошљавање и социјалну политику, који је том приликом истакао да се Град Панчево међу првим градовима и општинама укључио у овај програм и добио средства за куповину још једне куће.

Град Панчево пружа потпуну подршку како би брачни и ванбрачни партнери, самохрани родитељи и млади пољопривредници и пољопривреднице, до 45 година живота, лако и брзо дошли до куће у неком од панчевачких насељених места“, истакао је Чучковић.

Циљ акције „Кућа на селу“ је полагано смањивање, иначе, континуираног процеса смањивања сеоског становништва, понајвише одласком младих због неналажења мотивације за останак на селу и живота у таквом амбијенту.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево