Представљамо…

Савет Месне заједнице Котеж Панчево

СВАКИ ЧЛАН САВЕТА „ДОБИО“ ЈЕ СВОЈ ДЕО НАСЕЉА

· У току су радови на реконструкцији Радничке улице што ће, са већ готовим радовима на уређењу других улица и оним који су тек у плану, значајно побољшати саобраћај у овом делу града и ово насеље боље повезати са другим деловима града – каже Бранислав Ракитић, председник Савета МЗ

Са преко четрнаест хиљада становника, Месна заједница “Котеж” је међу највећим и најмногољуднијим месним заједницама на територији Града Панчева. Како за Старт 013 каже Бранислав Ракитић, председник Савета Месне заједнице, ово насеље је веома уређено и нема неке значајније проблеме, осим оних комуналне природе, које дели са другим месним заједницама у граду.

– Велика је част, али и обавеза бити на челу наше месне заједнице. Савет чини 15 чланова, који су веома посвећени свакодневном решавању свих проблема који се јављају на терену. Конституисањем Савета сваки члан је добио свој део насеља, односно одговорности за који је задужен и његов задатак је да буде на лицу места и у служби наших суграђана у сваком тренутку – каже Ракитић. Кад је реч о свакодневном раду ове месне заједнице, он каже да је складан и веома успешан. По његовим речима. МЗ Котеж има среће да има адекватне просторије које омогућавају рад бројних удружења и спортских клубова под кровом месне заједнице. Тиме се, у складу са могућностима обезбеђују средства која се користе да сами чланови Савета, врло често сами или уз помоћ својих суграђана уређују дечја и спортска игралишта, мобилијаре или саме просторије Месне заједнице.

– Кад су проблеми наше месне заједнице у питању, наше насеље је прилично уређено и немамо неких већих проблема које имају друге месне заједнице, већина их је комунално-техничке природе који су наслеђени из претходног периода. Наш можда највећи проблем је недостатак паркинг места. Насеље је пројектовано у неко друго време, са другим стандардима, а како знамо, поред тога што Котеж, као насеље, расте и гради се, данас имамо и бројна домаћинстава која имају и по више возила, па отуд имамо велики проблем са недостатком паркинг простора у целом насељу.

Што се тиче осталих проблема, делимо их са другим насељима у граду, то су пре свега, појава паса луталица, као и хигијена насеља. Иако имамо доста уређених “зелених острва, неки наши суграђани морали би да поведу мало више рачуна о одлагању комуналног отпада – наводи наш саговорник и додаје да Котеж, као насеље има и проблем са бројним графитима који, на крају крајева, остављају негативан утисак, али најављује да ће се и овај проблем ускоро решити.

– Оно што нам је циљ у неком наредном периоду је да квалитет живота наших суграђана подигнемо на још виши ниво, а када кажем квалитет живота ту мислим на чисто и уређено насеље, са мноштвом зелених површина и дечијих и спортских игралишта- каже Ракитић, који истичући одличну сарадњу са градским властима и градским јавно-комуналним предузећима.

Та сарадња се најбоље види у радовима које се последњих месеци спроводе у оквиру Пројекта јавно-приватног партнерства, који реализује Град Панчево, у оквиру којег је асфалтирано преко 65 колометара путева и три километара тротоара. Део ових радова урађен је и на територији наше месне заједнице.

Оно што је урађено у претходном периоду је оставило добар утисак код наших суграђана и комшија. Ту, пре свега, мислим на озелењавање површина код Симпа, као и асфалтирање стаза на том потезу. Коначно је асфалтирана и Улица Иве Курјачког и после много година, спојена је са Војвођанским булеваром што много значи по питању саобраћаја у овом делу града. Уређен је и ограђен простор за кућне љубимце на пољани код Фабега, на Котежу 1, као и пешачка стаза на том потезу, што много значи нашим суграђанима који имају кућне љубимце. Поред тога, уређена је Новосадска улица, односно тротоари са ивичњацима код стамбеног блока у овој улици, а тренутно се ради на комплетној реконструкцији Радничке улице, чиме ће се Војвођански булевар и цео Котеж боље повезати са суседним насељем Тесла. У плану је и асфалтирање Улице Марије и Лазара Драгичевића за коју се чека дозвола као и Улице др Ердељановића, пошто је Град успео да реши спорне имовинско-правне проблеме. Иначе, то је једина улица која нема асфалт и надамо се да ћемо до пролећа и она бити завршена – наводи председник Савета МЗ Котеж.

Ракитић подсећа и да су врата Месне заједнице Котеж за грађане увек отворена, сваког радног дана током радног времена и да они могу доћи и пријавити неки свој проблем или сугестију. Како каже, кроз “Систем 48” сваки овакав проблем ће бити прослеђен на праву адресу, надлежном јавно-комуналном предузећу или установи и грађани могу, у кратком року очекивати да се њихов проблем пријави и реши. Наша Месна заједница је прави сервис нашим суграђанима, због тога постојимо, напомиње Бранислав Ракитић, председник Савета Месне заједнице Котеж.

                                                                                                               (Старт 013)