УВЕК ОТВОРЕНА ВРАТА... Драгана Купрешанин, замнеица градоначелника Панчева

Панчево

Свечано обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

ГРАД  БРИНЕ СВАКОДНЕВНО,  ДАНАС ПОДСЕЋА

• Важно је да знате да имате нашу пуну подршку, да су вам наша врата увек отворена и да смо ту за вас – истакла је Драгана Купрешанин, заменица градоначелника

Данас је у Градској кући у Панчево свечано обележен 3. децембар, Међународни дан особа са инвалидитетом, као и 57 година постојања Савеза инвалида рада Војводине.

Пригодна свечаност организована је под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а све присутне је поздравила Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, која је том приликом, између осталог рекла:

„Иако је само један дан у години, Међународни дан особа са инвалидитетом симболизује акције које би требало предузимати свакодневно како би се оснажио положај особа са инвалидитетом и како би им се осигурале инклузија и равноправност у друштву. Особе са инвалидитетом се свакодневно суочавају са дискриминацијом, сиромаштвом, социјалном искљученошћу и незапосленошћу, међутим, упркос свим препрекама и тешким животним ситуацијама, они не одустају од борбе.

Град Панчево, као одговорна локална самоуправа, настоји да различитим механизмима и мерама допринесе још бољој партиципацији, равноправнијем положају и пуноправнијем учешћу свих особа са инвалидитетом у друштвеном животу. Град Панчево, издвајајући значајна средства у буџету, континуирано помаже удружења особа са инвалидитетом, хроничним и тешким обољењима, укупно пет милиона динара је издвојено за 14 пројеката за удружења особа са инвалидитетом, хроничним и тешким обољењима, са циљем побољшања квалитета пружања услуга удружења корисницима.

Важно је да знате да имате нашу пуну подршку, да су вам наша врата увек отворена и да смо ту за вас – истакла је Драгана Купрешанин.

Обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом и 57 година постојања Савеза инвалида рада Војводине, присуствовали су Стана Свиларов, председница Савеза инвалида рада Војводине, Слободан Стефановић, председник Савеза инвалида рада Панчева, Стеван Радишић, потпредседник Савеза инвалида рада Војводине, Јулијана Станисављевић, самостална саветница из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марина Томан, начелница Јужнобанатског округа, Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, као и представници филијала ПИО Фонда Панчево и Зрењанин и представници општинских организација инвалида рада у Банату, док је Радован Тврдишић, потпредседник Народне скупштине Србије, због немогућности присуства, свим учесницима скупа послао поруку охрабрења и подршке.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево