Грађанин је увек у праву...Дијана Маџовски

Пландиште

Дијана Маџовски, административни радник у Месној заједници Пландиште

ТУ СМО ДА РЕШАВАМО ПРОБЛЕМЕ СВИХ НАШИХ СУГРАЂАНА

• Изградња спортско-рекреативног центра и бањски туризам, то  је будућност Пландишта, којој се мора што брже кренути у сусрет

Приликом посете Месној заједници Пландиште, са председником Савета МЗ Гораном Латковићем разговарали смо о сарадњи Месне заједнице са општинским руководствомм, као и о инфраструктурним пројектима који су скор реализовани или ће се ускоро реализовати у о овој месној заједници.  О неким другим стварима, као што су културне активности, непосредној сарадњи са грађанима, али и о туристичким потенцијалима Пландишта, председнк Латковић је џентлменски препустио да о томе нешто више каже Дијана Маџовски, која је у Месној заједници формално задужена за финансијско административне послове, али је у суштини најјача карика председника Латковића за све оно што  значи живот у ланцу и предвидљиве и непредвидљиве свакодневнице грађана.

А, живот, када су у питању свакодневни проблеми грађана и жеља да се ти проблеми решавају у непосредном контакту и са њима и са онима који су за такве проблеме надлежни, и те како уме да буде пун изазова. И очекиваних и неочекиваних. Е, за такве изазове задужена је управо Дијана, али о томе ћемо касније, прво ћемо о ангажовању Месне заједнице у организовању онога због чега треба отићи до Пландишта, свакако.

ИЗУЗЕТНА САРАДЊА… зграда у којој су просторије МЗ и зграда Скупштине општине Пландиште

– Месна заједница у Пландишту је до пре неку годину организовала бројне културне манифестације, што је последњих година, на препоруку општинске влсти,  препустила Центру за културу. Међутим, као и сваке године, тако и ове, месна заједница је организовала богат програм поводом прославе сеоске славе, Светог Рафаела Банатског, који се обележава 29. августа. Поред спортских и кулинарских дешавања, тих дана су Пландиштанци могли да уживају у традиционалној прослави сеоске славе и то баш онако како су и навикли, каже наша саговорница, додајући дасви они који посете Пландиште треба неизоставно да виде Храм Преподобног Рафаела Банатског, као и Католичку цркву у овом месту, наравно, поред замкова по којима је ова општина надалеко позната – напомиње, са посебно симпатичним осмехом на лицу, наша љубазна саговорница.

СЕРВИС

  Како каже Дијана Маџовски, Месна заједница Пландиште  свакога дана раде као прави сервис грађана.

– Наши суграђани су навикли да долазе код нас кад год имају неки проблем, било да је у питању социјална заштита, култура или добијање неке потврде. Чак и када нам се обрате са неким својим проблемом који није у нашој надлежности, ми се потрудимо да им помогнемо да га реше или их бар упутимо на оне који им могу помоћи у решавању тог проблема – каже Дијана, која је у Месној заједници Пландиште, како смо већ рекли,  формално задужена за финансијско-административне послове, али је у суштини “десна рука“ председника Латковића за све послове, посебно оне  на релацији грађанин – Месна заједница – Општина.

БАЊСКИ ТУРИЗАМ

  Дијана Маџовски каже да Пландиште има изворе термалне воде и да је урађен пројекат изградње спортско рекреативног центра који је тренутно на доради, али за који постоји шанса да из европских фондова добије финансијску подршку. – То би много значило Пландишту које би тако, иако је аграрна општина са преко 36 хиљада хектара обрадивих површина, могла развијати бањски туризам по угледу на бројне мађарске бање што би, каже Дијана, вратило живот у Пландиште.

(Старт 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.