(Фото, ИнфоБЦ)

Бела Црква

ТРЕЋИ ДАН „БЕЛОЦРКВАНСКОГ КАРНЕВАЛА“

• Најзначајнија туристичка манифестација општине Бела Црква отворена је у понедељак, 24. јуна, и трајаће до недеље, 30. јуна

„Белоцрквански карневал“, једна од најстаријих и најпосећенијих туристичких манифестација у јужном Банату, за четири године обележиће 200 година од првог појављивања на улицама Беле Цркве, а по угледу на Келнски карневал, што није нимало чудно имајући у виду да су први Белоцрквани били Немци, још од 1717. године.

Овогодишњи карневал, који је, у понедељак, 24. јуна, свечано отворила Виолета Симић, председница општине, почео је подизањем застава Федерације европских карневалских градова, Општине Бела Црква и карневалске заставе, а све уз интонирање химне „Боже правде“, у извођењу хора „Bella muzica“. Овај познати белоцрквански хор је потом, под диригентском палицом Данијеле Јокановић, на свој препознатљив начин, отпевао „Поздрав из Србије“ и „Нек влада мир“ да би онда, у свом стилу се представиле секције КУД „Белоцркванске мажореткиње“, кидс, кадеткиње и јуниорке.

Поред тога, у Градској галерији отворена је изложба „Слике из Јужног Баната“, ауторке Милане ЈовановићСеке.

Најзначајнија туристичка манифестација општине Бела Црква, са бројним садржајима и богатим културно-уметничким програмом, трајаће све до недеље 30. јуна, а посебна атракција биће интернационална карневалска поворка, у суботу, 29. јуна.

Покровитељи овогодишњег карневала су Општина Бела Црква и Министарство туризма и омладине.

(Фото, ИнфоБЦ)