ПРЕЗЕНТАЦИЈА... Ненад Дојчиновић, директор Машинске школе „Панчево“

Панчево

Представљени резултати пројекта унапређења наставе у средњим школама у Панчеву

ТАКО НЕШТО ИМА САМО У ПАНЧЕВУ

• Кроз конкурс за унапређење квалитета наставе, током прошле године своје пројекте реализовале је пет средњих школа у Панчеву, за шта је Град издвојио милион и по динара
• По речима Сузане Јовановић, Град Панчево је једина локална самоуправа са таквим пројектима

У среду, 13. фебруара, у Малој сали Градске управе града Панчева, представљени су  пројекти пет панчевачких средњих школа који су реализовани током прошле године уз  средства добијена на конкурсу Градске управе града Панчева “Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење практичне наставе”.

Поред представника ових пет школа, презентацији су присуствовале и чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање Татјана Божић, као и Сузана Јовановић, већница задужена за рад, запошљавање и социјалну политику. Чланица Градског већа Сузана Јовановић је поздравила присутне, захвалила се школама на учешћу, и за ову, 2019. годину, најавила реализацију исте ове мере предвиђене Локалним акционим планом запошљавања, меру каква, по њеним речима, реализује једино Град Панчево од свих локалних самоуправа:

– Што се тиче средстава, за ову меру ове године биће опредељена четири милиона динара, због тога што сматрамо да она даје добре ефекте и утиче на квалитет наставе. Очекујемо да првих недељу до десет дана марта изађу јавни позиви, тако да ће бити довољно дуго отворен позив за припрему пројекта. Такође, надам се већем интересовању и одзиву свих школа у Панчеву.

ЈЕДИНО У ПАНЧЕВУ… Сузана Јовановић

На Јавни позив за учешће средњих школа са територије града Панчева на конкурсу за доделу средстава за 2018. године јавило се седам средњих школа са укупно девет предлога пројеката, од којих је Савет за запошљавање града Панчева дао позитивно мишљење за пет предлога пројеката, за шта је из градске касе издвојено милион и по динара.

Директор Пољопривредне школе “Јосиф Панчић” Горан Бимбашић је представио пројекат ове панчевачке средње школе у оквиру кога су набављени прикључни елементи за једноосовински трактор Маестрал укључујући и снежну фрезу и ротациону косилицу. За овај пројекат је издвојено 498 хиљада динара и он ће, како је оценио директор Бимбашић, много значити у погледу квалитета наставе.

Медицинска школа из Панчева је добила средства у износу од 200 хиљада динара за опремаљње кабинета за здравствену негу и набавку руке чија намена је вежбање ученика у вађењу крви. Директорка ове школе Светлана Калапиш захвалила је Граду за овом пројекту и напоменула да су тиме опремљена сва три кабинета за здравствену мегу у овој школи.

Ненад Дојчиновић, директор Машинске школе Панчево која је на овом конкурсу добила средства у висини од 342 хиљаде динара за опремање кабинета за механотроничаре, компјутерско управљање и конструисање је рекао да је то још један корак ове школе у процесу увођења дуалног образовања, пружања квалитетнијег знања ученицима ове школе, али и усклађивања наставе са потребама привреде у Панчеву.

У име Економско-трговинске школе „Паја Маргановић“ Панчево која је добила средства у износу од 158 хиљада динара за опремање кабинета за услуживање присутнима се обратио Милан Параушић, директор школе, који је нагласио да је кроз овај пројекат набављен апарат за кафу намењен  ученицима, будућим угоститељима а какав се користи у најмодернијим ресторанима што ће овој школи пуно значити.

Гимназија „Урош Предић“ Панчево је за опремање учионица (кабинета) са лаптоповима и звучницима добила средства у износу од 300 хиљада динара, а директорка ове школе Зорица Помар је рекла да се реализацијим овог пројекта oве учионице претворене у мултимедијалне кабинете.