Алибунар

Свечано обележен Светски дан Рома

ЗАСТАВА КАО СИМБОЛ СОЦИЈАЛНЕ ИНКЛУЗИЈЕ

• По препоруци Министарства за државну управу и локалну самоуправу, истицањем заставе Рома на седиштима свих осам локалних самоуправа у Јужнобанатском управном округу, обележен је Светски дан Рома

Општина Алибунар је данас, 8. априла, као и све локалне самоуправе јужног Баната, обележила Светски дан Рома, и то на начин како је то препоручило Министарство за државну и локалну самоуправу – подизањем заставе Рома на згради сваке градске и општинске самоуправе.

Свечаном чину  присуствовало је општинско руководство и представници удружења Рома са територије Општине Алибунар. Овим чином послата је јасна порука ромској заједници да имају подршку Општине да активно учествују у свим областима друштвеног живота локалне заједнице у којој ће бити једни од једнаких са другим националним заједницама.

Зорана Братић, председница Општине Алибунар, том прилико је  истакла  да „Општина Алибунар предузима бројне активности ради побољшањауслова живота припадника ромске заједнице и њихове социјалне укључености у виталним областима друштвеног живота као што су запошљавање, образовање, здравствена и социјална заштита, становање.“

Председница општине је подсетила и  да је Општина Алибунар организовањем бројних акција обезбеђивала ромској заједници основне животне намирнице, помоћ око запошљавања, подршку образовању ромске популације, превентивне здравствене прегледе, као  и едукацију ромског становништва.

„У условима пандемије појачане су и хигијенске мере и у ромским насељима на нашој територији“, истакла је Зорана Братић, додајући да ће Општина и у будућности водити бригу и пружати пуну подршку социјалном укључивању припадника ромске популације.

(Фото: Општ. сајт)

Пројекат „Општина Алибунар – грађанин у функцији актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.