У ОБИЛАСКУ... Драгана Митровић, градоначелница, на вакциналном пункту у Парти

Вршац

Интензивирање вакцинације грађана у Граду Вршцу

ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА

• Задовољавајући одзив грађана, каако у граду Вршцу, тако и у селима где су отворени вакцинални пунктови

Имунизација становника Вршца без заказивања почела је jуче у селима Шушара, Парта и Загајица, а настављана је данас у Влајковцу, као и у једној од градских амбуланти. До сада је око 200 становника са територије Града Вршца вакцинисано у овој акцији имунизације без претходног заказивања.

Вршчани су отворили пунктове за вакцинацију и у селима, како би се овај процес, који се у Вршцу већ одвија веома успешно, што ефикасније привео крају и живот грађана вратио у нормалне токове.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, обишла је вакционални пункт селу Парта и уверила се да су пунктови беспрекорно организовани као и да је одзив грађана одличан.

  • Наставићемо имунизацију становништва на овај начин и у другим насељеним местима, а мобилни тимови Дома здравља изаћи ће и на терен и вакцинисати грађане који нису у могућности да сами дођу на отворени пункт. Позивам све грађане Вршца да се пријаве за вакцинацију или да се вакцинишу на неком од пунктова без претходног пријављивања јер је вакцинација једини начин да победимо овај вирус и да се врло брзо вратимо нормалном животу, изјавила је градоначелница Драгана Митровић током обиласка вакциналног пункта у Парти.

Велики број мештана окупио се данас од раног јутра испред амбуланте у Влајковцу, где је настављена вакцинација без предходне пријаве која се обавља у насељеним местима на територији Града Вршца.

  • Одзив грађана је заиста добар, а сама вакцинација је веома добро организована. Могу да приметим да су мештани веома задовољни што имају прилеке да се вакцинишу у свом селу и не морају да одлазе до града. Искористила бих прилику и да позове све грађане да се вакцинишу, јер само тако можемо да победимо вирус, истакла је др Данијела Јанковић.

Грађани ће о даљем току имунизације без претходног заказивања и распореду пунктова у насељеним местима бити благовремено обавештени путем средстава јавног информисања.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.