ДОСЛЕДНО... Саша Павлов, градоначелник Панчева

Панечво

Свечано обележен 8. новембар – Дан града Панчева

БУДУЋНОСТ ПАНЧЕВА ЈЕ САДА

• Новембарска награда додељена је сликару Вуку Вучковићу, а признање Почасног грађанина  Милану Грујићу, директору „ЗФ мобилити Србија“

Свечаност обележавања Дана града Панчева – 8. новембар – дан када је српска војска, само три дана пре потписивања примирја у Великом рату, ушла у Панчево, започела је полагањем венаца на Споменик палим борцима у Првом светском рату. У име Града Панчева венац је положио Миленко Чучковић, члан Градског већа Панчева, задужен за рад, запошљавање и социјалну политику.

Тачно у 12 сати, у дворани Културног центра, почела је свечана академија, на којој се присутнима обратио Саша Павлов, градоначелник Панчева који је, најпре,  свим гостима честитао празник, а потом подсетио на најзначајније резултате градске власти остварене у протеклом периоду. Павлов је посебно истакао реализацију стратешких циљева развоја града, стварање повољног пословног амбијента, отварање Северне пословне зоне и, као последица тога, значајно смањење незапослености.

НОВЕМБАРСКА НАГРАДА… честитке Тиграна Киша Вуку Вучковићу

Захваљујући се грађанима на разумевању и стрпљењу, градоначелник Павлов је подсетио је да за све то било „потребно пуно улагања, првенствено у инфраструктуру“, посебно истичући да за све то било „потребно време како би се изградио систем који је деценијама био запуштен, тако да захваљујући доследној политици власти на свим нивоима, и на републичком, и на покрајинском и на локалном, имамо видљиве резултате у свим областима, а што ће се врло брзо одразити на побољшање стандарда и услова живота свих грађана града Панчева.“

По завршетку градоначелниковог говора, премијерно је приказан филм „Будућност Панчева је сада“, једно изузетно остварење које на посебан начин, пун специфичног уметничког набоја, на ефектан начин приказује све оно што је Панчево у последњих неколико година урадило на свом индустријском развоју  и инфраструктурном опремању.

Потом је уследио најсвечанији тренутак: додела Новембарске награде и проглашење Почасног грађанина.

Градоначелник Саша Павлов и председник Скупштине града Тигран Киш, овогодишњу Новембарску награду, за изузетне успехе у сфери уметности,  уручили су сликару Вуку Вучковићу, а признање Почасног грађанина Панчева Милану Грујићу, директору фабрике „ЗФ мобилити Србија“, у знак великог поштовања и захвалности за лични допринос на унапређивању економских прилика и пословно-технолошке конкурентости Града на привредној мапи Србије и региона.

ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН… Саша Павлов и Милан Грујић

У уметничком делу програма учествовали су хор и солисти Средње музичке школе „Јован Бандур“, првак Опере Народног позоришта Душан Плазинић и Тамбурашки оркестар Панчева под руководством Михајла Јовића, дечји ансамбл КУД “Станко Пауновић” и драмски уметници Јелена Тркуља и Миленко Павлов.

Свечаној седници присуствовала је градоначелница збратимљеног града Боњхада, са сарадницима, затим представници републичких и покрајинских институција, Јужнобанатског управог округа, локалних самоуправа из Србије, бројних установа и организација, војске и полиције, цркава и верских заједница, привреде, као  и грађани Панчева.

(Фото: градски сајт)