Бела Црква

Штаб за ванредне ситуације општине у сталном је заседању

ПРАТЕ СЕ СВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

• Волонтерска служба снабдела је неопходним потрепштинама све најстарије суграђане који су се јавили општинском Кол центру

Од увођења ванредног стања на територији Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Бела Црква у сталном је заседању. Прате се све мере Владе Републике Србије и доносе се одлуке у складу са законом, а свакодневно се сагледавају ресурси и капацитити у погледу дезинфекционих хигијенских мера, посебно у здравственим установама.

Редовно се евидентирају позиви грађана у Кол центру, а волонтерска служба снабдела је непоходним потрепштинама све најстарије суграђане који су се јавили да им нешто треба.

О новим мерама које су донете на седници Штаба која је одржана у петак, 20. марта, говорио је Дарко Богосављевић, председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације општине Бела Црква.

„У консултацији са нашим здравственим радницима донели смо Одлуку о затварању дечијих игралишта у нашој општини. Такође, донели смо и Одлуку о скраћењу радног времена са купцима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања, од понедељка до суботе од 7 до 18 часова, а недељом од 8 до 18 часова, као и недељом од 4 до 7 часова искључиво за старије од 65 година, по добијеној одговарајућој сагласности надлежног министарства“ – рекао је Богосављевић

ЈП „Белоцрквански водовод и канализација“ урадило је дезинфекцију улица и јавних површина у граду, а са овим појачаним мерама на одржавању хигијене наставиће се већ од суботе 21. марта, са тим да ће се радити и дезинфекција тротоара и површина око Поште, банака и малопродајних објеката.

Председник општине Бела Црква Дарко Богосављевић још једном је апеловао на наше најстарије суграђане, на наше пензионере, на све старије од 65 година, да се придржавају мера Владе Републике Србије и да остану у својим домовима.

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.