ПО ПРОТОКОЛУ... др Зоран Тасић и поклон пакет за медицинаре

Опово

Општина Опово обезбедила 200 маски за Дом здравља

ДА СЛУЧАЈНО НЕ ЗАФАЛИ

• У Опову је епидемиолошка ситуација мирна, грађани су дисциплиновани, хвала им на томе, и нека и даље остану код куће, кажу из оповачког Дома здравља

Председник Општине Опово др Зоран Тасић донирала  је оповачком Дому здравља 200 маски, које је локална самоуправа обезбедила из својих средстава.

Подсећамо да су, од почетка године сви домови здравља у Војводини под ингеренцијом покрајинских власти.

Захваљујући на донацији, Данијела Јанковић је рекла да ће маске користити како за потребе самих здравствених радника, тако и грађана, истичући да у овом тренутку Дом здравља има довољно маски за тренутне потребе. Али и додала:

-Молила бих грађане  да се придржавају препорука, да смање кретање на минимум, да изабране докторе контактирају телефоном, као и до сада и морам да их похвалим да су врло дисциплиновани. Значи, пре него што дођу у установу да обаве телефонски разговор, да нас позову, а бројеви телефона су објављени и на сајтовима Дома здравља и Општине Опово, као и на видним местима у сва четири насеља. Тренутна епидемилошка ситуација је потпуно мирна али молимо вас да у овом наредном периоду где може бити скок заражених на републичком нивоу, останете код куће, јер је сада то најважније, напоменула је Данијела Јанковић, испред оповачког Дома здравља.

Иначе, у постојећим условима, а у складу са практичним потребама, Општина је за потребе Дома здравља обезбедила и путничко возило, којим ће се на запослени радници, они који не живе у Опову, превозити с посла и на посао.

(Фото: Глас Опова)