Ковин

Апел Сање Петровић, председнице Привременог органа општине Ковин

ПАЗИТЕ СВОЈУ ДЕЦУ И РОДИТЕЉЕ

  Драги суграђани, становници општине Ковин,

  Заједно смо протеклих година обавили много важног посла у свим нашим насељеним местима и у Ковину, на обострано задовољство. И увек смо били подршка једни другима.

  Овог пролећа поново смо на заједничком изузетно озбиљном задатку, најзахтевнијем до сада: ДА САЧУВАМО ЗДРАВЉЕ СВАКОГ ОД НАС, ДА ОДРЖИМО ПРИСЕБНОСТ И ДА БУДЕМО СОЛИДАРНИ ЗА ОНЕ КОЈИ НЕ МОГУ САМИ ДА БРИНУ О СЕБИ.

  Наш непријатељ је подмукао и опасан вирус који најтеже напада наше најстарије суграђане, наше пензионере. Зато све вас, старије од 65 година, посебно молим да се придржавате упутстава Владе Републике Србије и молби које вам је упутио Председник Србије више пута, а зарад очувања сопственог здравља и здравља својих најмилијих, те да се за сваку врсту помоћи (намирнице, лекови, остале потрепштине) обратите путем датих телефона општинском кол центру у Црвеном крсту, а волонтери ће допремити све што је потребно и пружити логистичку помоћ.

  Оне који то могу, а посебно младе људе, молим да буду солидарни и пријаве се за рад у волонтерском центру успостављеном у Црвеном крсту Ковин.

  Драги суграђани, будите убеђени да ће надлежне општинске службе, које имају посебне задатке током ванредног стања, учинити све да олакшају ову ситуацију која је задесила читав свет, па и нас.

  Останите код куће и пробајте да у тим условима радите нешто што ће вам отклонити лоше мисли. Будите уз своје породице, пазите своју децу и старије родитеље и чувајте здравље!

                                                                                            Сања Петровић