НЕПОСРЕДНО...министар Бранислав Недимовић и Милош Марков у дворишту газдинства Бабајанин

Опово

Министар Бранислав Недимовић посетио газдинство браће Бабајанин

ДА ТАКВИХ БУДЕ ШТО ВИШЕ

• Истичем да имамо заиста добру сарадњу са Министарством пољопривреде, а непосредан однос министра према пољопривредницима ствара нам додатне могућности за нашу локалну самоуправу“, рекао је Милош Марков, председник Општине Опово

Настављајући већ уходану праксу непосредног контакта са успешним пољопривредницима, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић посетио је јуче газдинство браће Драгослава и Милана Бабајанина у Опову.

После обиласка овог успешног пољопоривредног газдинства, у друштву домаћина и Милоша Маркова, председника Општине Опово, министар Недимовић је имао конструктивни разговор са пољопривредницима о свим питањима која их занимају, од сточарства и откупа млека до цена горива и његове набавке и ратарске производње, као и председником Општине и његовим сарадницима о даљој међусобној сарадњи, која је, по речима Маркова, више него успешна.

Посета министра пољопривреде била је посвећена домаћинству Бабајанин у Опову. То су људи који се баве ратарствома и обрађују око 250 хектара земље. Поред домаћина овде су данас били и бројни пољопривредници из целе наше општине, тако да је министар имао прилику да разговара, чује њихове проблеме и потребе и да у непосредној комуникацији покушају да их превазиђу, али и представи програме министарства. Ми смо са аспекта локалне самоуправе са министром разговарали у вези пројеката које реализује локална самоуправа, пре свега, реконструкције атарских путева, као и програма у вези пољопривреде за које смо аплицирали. Истичем да имамо заиста добру сарадњу са Министарством пољопривреде, а непосредан однос министра према пољопривредницима ствара нам додатне могућности за нашу локалну самоуправу“, истакао је Милош Марков, после завршетка успешних разговора.

Домаћин Драгослав Бабајанин, напомињући да су захваљујући Министарству пољопривреде добили сејачицу, као и да су ове године конкурисали за навигацију и расипач ђубрива, истакао је да „посета министра много значи, посебно што је дошао код нас јер ми се баш бавимо пољопривредом, ратарством и повртарством, и то на површини од око 250 хектара, а поседујемо сву потребну механизацију.“

(Фото: EPA)