Ковин

СНС ПРЕМА ОЧЕКИВАЊУ – УБЕДЉИВО

• У Скупштини општине Ковин биће 33 напредњака, девет социјалиста и три одборника са листе СВМ

На недељним изборима у Општини Ковин, од укупно 28.532 уписана бирача са правом гласа, на изборе је изашло њих 14.744, што је изражено у процентима 51,68 одсто.

Листа „Александар Вучић – За нашу децу“ , како се и очекивала освојила поверење 9.684 грађанина који су изашли на гласачко место, што је високих 65,62 одсто од броја изашлих бирача.

Социјалистичка партија у коалацији са Јединственом Србијом задобила је поверење 2.760 грађана или 18,68 одсто, што је највећи проценат који је ова коалиција освојила од свих осам јужнобанатских локалних самоуправа.

Савез војвођанских Мађара освојио је 1.137 гласова, односно 7,71 одсто од брроја важећих гласова.

Што се појединачних бирачких места тиче, напредњаци су најбоље прошли у Плочичком риту, где само један од њих сто није гласао за СНС, док су најмање убедљиви били на гласачком месту  Скореновац 2, где су задобили поверење сваког четвртог бирача.

С обзиром на освојени број гласова, у новом сазиву Скупштине општине Ковин, од укупно 45,  биће 33 одборника из редова Српске напредне странке, 9 са листе СПС – ЈС и три одборника Савеза војвођанских Мађара.