Алибунар

НАПРЕДЊАЦИ СА ДВОТРЕЋИНСКОМ ВЕЋИНОМ

• Поред 16 одборника СНС и  три одборника са листе СПС – ЈС, у Скупштини општине биће и укупно четири одборника ГГ и  Војвођанског фронта

На изборима у општини Алибунар, на 24 изборна места, 17.804 грађана ове општине са правом гласа имало је прилику да гласа за предложене листе за републичку, покрајинску и локалну скупштину.

Према подацима Општинске изборне комисије, избори су прошли регуларно, а излазност у Алибунару је била око 57 посто, што практично значи да је преко 10 хиљада гласача изашло на изборе у овој јужнобанатској општини.

По подацима ОИК, на локалним изборима најбољи резултат је постигла листа СНС Александар Вучић – За нашу децу, која је освојила 16 мандата у новом сазиву општинског парламента, док је листа Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије освојила три мандата. Поред ових, поверење грађана су добиле још две листе група грађана: ГГ „Заједно за општину Алибунар – Александар Кутлешић“, која је освојила два и ГГ „Слобода – Предраг Белић“ и Војвођански фронт, која су  добили по један мандат

Општинска изборна комисија је због уочених неправилности приликом гласања донела и решење о понављању избора на бирачком месту број 22 у Новом Козјаку, који ће се одржати 28. јуна, али који неће имати никаквог значаја на састав општинске скупштине.