ГОДИНА ИЗАЗОВА... Јован Репац

Новогодишње поруке

Јован Репац, председник Општине Пландиште

СЛЕДИМО ПРИМЕР ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ

• Приоритети остају исти, а то је да задржимо младе, који су стуб сваког друштва

Република Србија на челу са председником, господином Александром Вучићем, из дана у дан напредује. Пут је трновит, али нас то само ојачава, никако нас не спутава, јер председник Вучић не одустаје од тог пута. Модерна, савремена, економски јака Србија, Србија која данас има углед у свету, Србија која има пријатеље и на истоку и на западу, то је Србија коју народ заслужује. Дужност нас председника општина јесте да следимо пример председника државе. Србија је лидер у свим сегментима у региону. Највеће заслуге и терет свакако носи председник Вучић. Председник који даноноћно ради, који је пун снаге и енергије, максимално се трудећи  да Србија постане европска и уређена држава. Сваки дан се отварају нове фабрике, а страни инвеститори бирају баш Србију као земљу у којој ће улагати свој капитал. То је знак да је Србија на добром путу и оно што предстоји су велике промене и радићемо на томе да их спроведемо у што краћем року.

Годину 2017. могу да оценим као веома успешну, али увек може боље. Локална самоуправа је у години која је на измаку много тога урадила. Завршени су тротоари у Маргити, што је било изузетно битно због безбедности мештана, затим, при крају су радови на изградњи капеле у Барицама, а започети су радови и на изградњи капеле у Милетићеву. Ови радови су финансирани из буџета Општине. Веома смо поносни на пројекте санације Основне школе у Пландишту, која је финансирана од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима, као и на санацију свлачионица у Великој Греди, која је финансирана од стране Управе за капитална улагања.

Приоритети остају исти, а то је да задржимо младе, који су стуб друштва, повећамо наталитет и омогућимо квалитетнији живот младима у општини Пландиште, али и да обезбедимо нова радна места. У наредној 2018. години нас очекује доста капиталних пројеката, за чију смо реализацију повукли велика средства преко конкурса, између осталог завршавамо Дом културе у Милетићеву, пројекат који се финансира од стране Управе за капитална улагања,а ту је и наставак прекограничне сарадње са Румунијом у два изузетно битна и вредна пројекта “Заједно за инклузивну заједницу” и Јавну расвету у општини Пландиште. Такође, са Канцеларијом за управљање јавним улагањима имамо изузетну сарадњу, тако да нас очекује санација основних школа у Великом Гају и Маргити, Реконструкција Дома здравља у Пландишту и Дома за душевно оболела лица у Старом Лецу.

У наредној години нас као и у овој чека много посла, лествицу смо подигли  високо, као што можете да видите. Највећи проблем, са којима се саочавају и већина других општина јесте висока стопа незапослености. Свакако да нам је приоритет економија и развој привреде, односно отварање радних места и довођење нових инвеститора. Ове године смо започели решавање овог проблема, излицитирана је прва парцела у индустријској зони „Запад“, а у питању је привредно друштво “Брк и партнер”, који се бави производњом и стављањем у промет делова за грађење монтажних кућа. За почетак ће запослити 10 радника, за које очекујемо да ће почети да раде већ средином 2018. године.

Очекујем да ће 2018. година бити година изазова и да ћемо радити много више у односу на годину која је на измаку. Свакако главни циљ ће бити развој привреде и нова радна места, и то ће бити задатак на коме ћемо предано радити, обзиром да је то и највећи проблем у нашој општини.

Желим да свим грађанима пожелим срећне новогодишње и божићне празнике, пуно здравља, среће и љубави, и надам се да ћемо заједно успети да остваримо све циљеве у новој години.