ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА... Сaња Петровић

Новогодишње поруке

Сања Петровић, председница Општине Ковин

МИ СМО ПРЕШЛИ С РЕЧИ НА ДЕЛА

• Ново запошљавање суграђана и даље је први у реду приоритета

Локални избори које смо имали у Ковину 2017. године потврдили су да је политика под вођством СНС-а, од када су нам грађани дали поверење да формирамо власт 2013. године, била јасна и опредељена ка обезбеђивању једнако пристојних услова за живот и рад мештана у свим насељеним местима на територији наше општине. Због тога су нам  грађани у великој већини и дали још један мандат, у којем смо носиоци завршетка започетих значајних пројеката, уз озбиљан рад на новим капиталним инвестицијама.

Издвојила бих да смо завршили  и пустили у рад ове јесени Фабрику за прераду пијаће воде у Баваништу, у Ковину је изграђен потпуно нови објекат  Хитне медицинске помоћи и физикалне рехабилитације на локацији уз Дом здравља, остало је још само унутрашње опремање које ће убрзо бити готово; у завршној фази је изградња Хале за мале спортове, а увелико се гради нови вртић, односно објекат који ће бити седиште ПУ „Наша радост“, опремљен према свим стандардима, потпуно безбедан и функционалан. Такође, велики и одговоран посао комасације у катастарским општинама Скореновац и Плочица одвија се по утврђеној динамици. И, посебно бих истакла, да је ове године „Ковински комуналац“ започео радове на замени старих азбестних водоводних цеви у Ковину. То је један од послова о којима се дуго година само констатовало да би „морало“, а никако да се почне. И ево, ми смо заиста прешли са речи на дела.

Очекујем што бољу реализацију буџета за 2018. годину, а који је усвојен на седници СО Ковин 21. децембра. У том смислу, биће започети радови на изградњи модерног спортског комплекса са базеном, основана је „Установа за спорт“ која као таква има много шире могућности за делање и финансирање пројеката у односу на домете у форми спортског савеза. Решавамо питање локалног јавног превоза, на принципу јавно-приватног партнерства, обогаћујемо програме Центра за културу, започећемо трогодишњи пројекат реконструкције зграде Библиотеке „Вук Караџић“ у  Ковину. Наравно, завршићемо и све оно што је започето у селима наше општине.

Са више потенцијалних инвеститора у току су озбиљни разговори. Ново запошљавање суграђана и даље је први у реду приоритета.

Са пуно позитивне енергије и у доброј вери, свима желим здраву и успешну наступајућу годину!