Интервју

Славиша Максимовић, члан Градског већа Вршца

МИ НЕ БЕЖИМО ОД ПРОБЛЕМА, МИ ИХ РЕШАВАМО

• Сви грађани са територије Града Вршца заслужују да имају једнаке услове за живот, што је један од наших приоритета
• Морамо наставити са радом на томе да млади остану на селу и да се обезбеђује што више средстава за потребе села
• Одлична сарадња са градоначелницом Драганом Митровић

 

• Ви сте члан Градског већа, првенствено задужени за развој села. Шта је то што је најзначајније за успех у том послу?

    –Најзначајније за успех у овом послу је свакако добра комуникација и рад на терену. Свакодневно треба пратити проблеме у свим насељеним местима Града Вршца и бити укључен у њихово решавање. Некада је довољно помоћи само  упутствима, где треба да се обрате, шта је то што је неопходно од документације и упутити их где се може решити проблем, и самим тим сте већ пуно помогли. Са друге стране сви очекују да репрезентујете њихове интересе, да их на прави начин представите Већу и градоначелници и тиме омогућите да ти интереси буду и задовољени. Искреност у комуникацији, константна присутност на свим догађањима у селу и наступање, доводи до обостраног поштовања и успеха у решавању проблема. Селима је потребан новац, али и разумевање и сарадња. Појединци се сажаљевају над судбином села, али нерадо долазе у њих, чак и ако потичу оданде. Ми не бежимо од проблема, јер они неће нестати, суочавамо се са њима и решавамо их.

Град Вршац има највише месних заједница у јужном Банату. Како успевате да покријете све оно што је потребно да бисте реализовали све оно што су циљеви локалне самоуправе када је у питању развој села?

      –У праву сте, град Вршац има највише месних заједница у Јужном Банату, тачније 22 месне заједнице, са око 15 хиљада становника који живе на селу. Трудим се да будем присутан у свакој месној заједници кад год за то постоји потреба, никада ми није представљало проблем да одем на састанке са људима и нерадним данима или у вечерњим сатима. Знамо сви да је посао пољопривредника тежак и напоран и да мало времена има за састанке. Трудим се увек да прилагодим своје време њима и тако ће бити и у наредном периоду. Само добра сарадња и разговори са људима на терену доводе до решавања проблема. Оно што је важно напоменути је да су за нас сва села иста, без обзира на националну припадност и величину. То смо и показали у протеклом периоду, много пута сам обилазио сва села, а тако ће бити и убудуће.

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА
     -Прво што бих нагласио, то је одлична сарадња са градоначелницом Драганом Митровић и представницима савета месних заједница. Оно што мене лично чини задовољним, то су, пре свега, резултати које смо заједнички остварили на решавању инфраструктурних проблемима у нашим селима. Опстанак младих на селу  нам је најважнији приоритет.

 

Наш рад је и до сада био видљив у свим селима Града Вршца, често смо се састајали и покушавали да нађемо адекватна решења за све проблеме који тиште мештане наших села. Као одговорна власт,  свесни смо да радовима који се овог тренутка одвију у нашим селима испуњавамо само мали делић онога што мештани села очекују од нас. Вршац је једна од најпожељнијих средина за живот, по статистикама. Наша жеља и циљ је да сви наши грађани, и они са села и они из града, с поносом могу да кажу да су житељи Града Вршца. Залагаћемо се за то да наша села буду градилишта, све у циљу да наше мештане учинимо поносним што живе у њима. Мислим да је ово  јасна порука нашим мештанима, како ће се и убудуће локална самоуправа односити према селима на територији Града Вршца.

С. Батало

Цео интервју можете прочитати у штампаном издању Старта 013

Пројекат: „Град Вршац – локална самоуправа у форми самоуправе грађана“ суфинансира Град Вршац“