Алибунар

Савет Месне заједнице у функцији остваривања жеља и потреба грађана

РЕШАВА СЕ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН ПРОБЛЕМ

• Нове чесме на гробљу и на пијаци, саниран прилаз згради у Улици Жарка Зрењанина, али и молба грађанима…

У пследњих двадесетак дана, Савет Месне заједнице Алибунар урадио је неколико значајнијих послова, а који су резултат имали остваривање жеља самих грађана на, како би се рекло, ситницама које живот значе.

Средином октобра, Месна заједница је, уз подршку Општине и ангажовање радника ЈКП „Универзал“ извршена санација оштећеног прилаза згради у Улици Жарка Зрењанина, који је био руиниран због претходно обаљених радова у том делу насеља. Акција је уследила након што су грађани инсистирали да се то уради што пре како би се несметано одвијао саобраћај тим делом улице.

Потом је, опет на захтев грађана, а у сарадњи са представницима Српске православне цркве и ангажовање радника ЈКП „Универзал“, замењена оштећена и неупотребљива чесма на гробљу новом и знатно практичнијом, а сређена је и околина око чесме и постављен контејнер на другом крају гробља, како би се се створили услови да немар оних који долазе на гробље бар нема покриће у недостатку контејнера. С тим у вези је и молба Савета Месне заједнице грађанима да користе контејнере уместо да без потребе стварају дивље депоније.

Крајем октобра је, а у складу са датим обећањима и на предлог грађана, постављена је и нова чесма на пијаци, како би пијачари и њихови посетиоци имали могућност не само да пију воду, него и да оперу оно што треба опрати када је пијачна продаја и простор за то у питању.

Како кажу из Савета Месне заједнице „приоритет у раду Савета су свакако потребе наших суграђана, тако да се према могућностима решава један по један проблем, како би наше мало место било што лепше и конфорније за све наше суграђане, тако да ћемо у том правцу и наставити наше даље активности.“

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.