ПЕТА ГОДИНА... и ново унапређење сарадње на социјалном плану

Пландиште

Састанак представника ГИЗ-а и установа социјалне заштите са којима сарађују

НОВИ ПРОЈЕКТИ ПОМОЋИ УГРОЖЕНИМА

• С обзиром да Општина Пландиште спада у категорију општина са великим коефицијентом старих људи, којима је свака врста помоћи неопходна, ови пројекти имају велику подршку свих у локалној саомуправи – истакао је Јован репац, председник општине

Сарадња Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), започета 2019. године, ове године се наставља у ширем обиму, што је резултат састанка представника ове организциије и представника удружења и установа које се баве социјалном заштитом и збрињавањем социјално угрожених грађана на територији општине Пландиште.

Учеснике радног састанка поздравио је Јован Репац, председник Општине Пландиште, који је, пошто се захвалио ГИЗ-у на помоћи у реализацији бројних социјалних пројеката широм општине, рекао:

Реализација пројекта унапређења услуга социјалне заштите започета је још 2019. године, у сарадњи са ГИЗ-ом и Министарством за рад, борачка и социјална питања. Сарадња између наших институција укључила је и велики број удружења и представника организација цивиног друштва, као и установа и организација које се баве унапређењем социјалне заштите становништва. Током реализације ових пројекта, у сарадњи са ГИЗ-ом, запослили смо десет геронтодомаћица у склопу пружања помоћи у кући за старија и одрасла лица, као и за лица која се налазе у стању социјалне потребе. Ово су врло значајни пројекти које реализујемо, с обзиром да Општина Пландиште спада у категорију општина са великим коефицијентом старих људи којима је свака врста помоћи неопходна и зато ови пројекти имају велику подршку свих у локалној саомуправи.

Велику захвалност дугујемо ГИЗ-у на огромној подршци у усаглашавању законских аката, организовању обуке за раднике из система социјалне заштите и пружаоце услуга и успостављање нових стандарда у пружању услуга социјалне заштите. Посебно ми је драго што овом радном састанку присуствују и удружења грађана и пензионера са територије Општине Пландиште, представници Центра за социјални рад, Националне службе за запошљавање и Црвеног крста, јер учешће свих ових установа и организација може само да побољша квалитет пружања услуга и реализацију пројеката“ – истакао је Јован Репац, пожелевши на крају свим учесницима радног састанка добродошлицу и пуно успеха у даљем раду.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.