Панчево

Сарадња РПК Панчево и Привредне коморе Ростова на ДОни

ЗА ПОЧЕТАК – УПОЗНАВАЊЕ

• Уз посредовање Српско- руског друштва „Доситеј Обрадовић“, у Регионалној привредној комори Панчево организовани пословни сусрети са привредницима Привредне коморе Ростова на Дони

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Панчево,    у сарадњи са Привредном комором Ростова на Дони и Центром за подршку извоза Ростовске области (Руска Федерација), а уз посредовање српско-руског друштва „Доситеј Обрадовић“ из Панчева, организовала је, 23. јуна. пословне сусрете привредника два региона.

Учешће на овим пословним сусретима, поред неколико компанија из Ростова из различитих делатности, узели су и представници домаћих привредних друштва, која су исказале интересовање за успостављање сарадње.

Пре почетка пословних сусрета представник Привредне коморе Ростова на Дони је представио привреду њихове области, а затим је др Марко Ћулибрк, председник РПК Панчево, представио привредне потенцијале и привредни амбијент Јужнобанатског управног округа.

У саставу руске делегације  биле су компаније које се баве поправком конвенционалних и специјалних електромотора, произвођач органских минералних ђубрива, компанија за производњу висококвалитетних житарица и произвођач амбалаже од природног дрвета за све врсте прехрамбених производа.

Учешће од домаћих привредних друштава  узели су TMB DIAMOND Панчево,  ДОО „Гриц продукт“ Јабука, Пољопривредна задруга „Бојар“ из Панчевa, ДОО „ЕВРО-ПАН“ Панчево и ДОО „Индустријска опрема“ , каже се у саопштењу РПК Панчево.