Црвени крст Панчево

Саопштење за јавност поводом обележавања 147 година од оснивања Црвеног крста Србије

ЦРВЕНИ КРСТ У СЛУЖБИ ГРАЂАНКИ И ГРАЂАНА

У овој години, 6. фебруара, обележава се 147 година од оснивања Црвеног крста Србије. Српско друштво Црвеног крста основано је 6. фебруара 1876. године у Београду на иницијативу др Владана Ђорђевића. Први председник био је митрополит Михајло Јовановић.

Црвени крст Панчево је основан 01.02.1881. године и обележава се 142 године од оснивања организације. Не само деценијама већ ево и више од једног века испуњавамо своју мисију, у складу са законом повереним јавним овлашћењима, и као организација истрајавамо као помоћ надлежним органима града Панчева у хуманитарној области.

Ово је прилика да поделимо радост, али и да се захвалимо свим сарадницима, партнерима, нашим суграђанкама и суграђанима и свима који подржавају хуманитарну мисију и мандат Црвеног крста у Србији.

Овим путем желимо да истакнемо значај и улогу наших волонтерки и волонтера и користимо прилику да им захвалимо на несебичном ангажовању и опредељењу ка очувању хуманих вредности које красе људска бића.

И надаље ћемо истрајавати на ширењу хуманих вредности у друштву али и указивању о друштвеном значају волонтеризма, без обзира на животну доб волонтерки и волонтера, као и на важност у личном афирмисању појединаца кроз хуманитарни рад у организацији Црвеног крста, највеће и најстарије хуманитарне организације како у Србији тако и у свету.

Свима желимо добро здравље и сваки успех, каже се у саопштењу Црвеног крста Панчева, које потписује секретарка Милица Тодоровић.