ЗА САДА ДА КУЦНЕМО У... Дом здравља у Ковину

Ковин

Саопштење директорке Дома здравља

У АМБУЛАНТУ САМО С ОВИМ СИМПТОМИМА…

• Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да остану кући, у самоизолацији

Обавештавамо грађане Општине Ковин који се лече у Дому здравља Ковин, а који имају симптоме Ковид 19 инфекције, да се јаве у Амбуланту за респираторне инфекције  Дома здравља Ковин како би се обавили неопходни прегледи и дијагностика. Радно време амбуланте је од 7  до  19 сати,  свакога дана. Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља Ковин пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне, Опште болнице у Панчеву.

Како би се избегле непотребне гужве, у Амбуланту за респираторне инфекције  треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме:

 1. високу температуру;
 2. учестали кашаљ уз отежано дисање;
 3. губитак чула укуса и мириса;
 4. дијареја.

Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да остану кући, у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција:

 1. обилно узимање течности;
 2. лакше кашасте хране;
 3. уношење витамина;
 4. хигијенски режим живота.

Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у контакту са оболелима од Ковид 19 инфекције.

Подсећамо грађане ковинске општине да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање:

 1. физичке дистанце;
 2. ношење заштитних маски у затвореном простору;
 1. употребa дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене, каже се у саопштењу из ковинског Дома здравља, које потписује директорка мр Јасмина Ђаков.