НЕМА РЕДОВА... Дом здравља у Ковачици, са спремном ковид амбулантом

Ковачица

Епидемиолошка ситуација под контролом

ЗА РАЗЛИКУ ОД ПРОЛЕТОС…

• Уз поштовање неопходних мера заштите, други налет ковида – 19 у општини Ковачица протиче са два случаја самоизолације

За разлику од првог налета, када је у општини Ковачица било троје умрлих, сада би се могло рећи да је епидемиолошка ситуација у овој општини стабилна и под контролом. Тренутно су две особе у самоизолоцији, с обзиром да им је пре две недеље потврђен вирус Ковид-19.

Апел је Кризног штаба, осим на самодисциплини, и да се грађани који имају или осећају симптоме корона вируса (температура, кашаљ, малаксалост, болови у мишићима…) обавезно јаве у ковид амбуланту ковачичког Дома здравља како би се обавили неопходни прегледи и утврдила тачна дијагностика. Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари упућују пацијента у установу следећег нивоа заштите, односно одговарајућу  ковид болницу.

Радно време ковид амбуланте у Ковачици је од 9 до 17 сати.

Кризни штаб подсећа грађане да се, као што су то чинили и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежнох здравстевних и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.