ПОШТОВАЊЕ ПОТРЕБА ГРАЂАНА... Сања Петровић

Koвин

Сања Петровић, председница Привременог органа Општине Ковин

ОБЕЋАЊА ДАТА ГРАЂАНИМА МИ ИСПУЊАВАМО

— Свим становницима општине Ковин поручујем да се у свакој прилици, па и 21. јуна,  руководе нашом идејом водиљом: „обезбедити светлу будућност за сву нашу децу“

• Шта је то најзначајније што је урађено у општини Ковин у време овог скупштинског сазива, како у области комуналне инфраструктуре, тако и на побољшању живота грађана свих узраста, у свим сферама њихове и свакодневице, aли и будућности?

НИЈЕ КОНТРОЛА, АЛИ… са директором „Ковинског комуналца“ у центру Ковина

-Много капиталних пројеката смо завршили у овом мандату. Завршена је изградња и опремање потпуно новог објекта Хитне медицинске помоћи, у оквиру Дома здравља Ковин, као и објекат Дневног боравка за лица са сметњама у развоју, организационе јединице Центра за социјални рад Ковин; изграђено је и пуштено у функцију постројење за пречишћавање воде за пиће насеља Баваниште; урађено је инфраструктурно опремање радне зоне – Блока 119 у Ковину; санација саобраћајница и изградња кишне канализације у Блоку 116; реализован је пројекат санације главне црпне станице отпадних вода у Ковину.

Изграђен је и потпуно опремљен најсавременији објекат, зграда за мале спортове у Ковину. Oтворен је новоизграђени објекат вртића у Ковину, чиме смо ставили ad acta тзв. „листе чекања“. Завршена је изградња Обилазнице око Баваништа и изграђени су нови километри локалних путева: Делиблато-Гај (4 км), Ковин-Мало Баваниште (10 км), Ковин-Шљункара (1 км), Плочица-Плочички рит (6 км). Уложили смо у опремање и реновирање школа, институција културе и у спортске организације, у област проширених права социјалне заштите. А све то, да нагласим, у оквиру трајног опредељења равномерног развоја свих насељених места општине, јер само тако ћемо оправдати трошење буџетског новца који се слива од свих наших грађана.

Када ће бити завршени инвестициони пројекти чија је реализација у току, а  који су од посебног интереса за већину грађана,  и који су то значајни пројекти који су у плану да буду започети и завршени у наредних неколико година?

     –Очекујем још инвеститора у постојећој Индустријској зони, попут турског „Мел текстила“, који ће запослити 100 радника само до краја ове године. У плану је изградња нове пословне зоне. Настављамо радове започете на изградњи затвореног полуолимпијског базена – уз помоћ виших нивоа власти; изградњу и уређење „Дечјег села“ у Ковину – на месту некадашњег Дома ЈНА, које смо у потпуности откупили и исплатили Војсци; изградњу и опремање савремених дечјих игралишта у свим месним заједницама на територији општине. У току је опремање изграђеног проширеног капацитета Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и следи проширење ове важне услуге социјалне заштите и на кориснике са села.

ДЕЦА СУ ТА КОЈА… председница у обиласку Дневног боравка

Такође, у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања при Влади Републике Србије, потпуно ће бити обновљени објекти основних школа  у Баваништу и Дубовцу.     Истовремено, много се ради и обнавља у комуналној области, а овде бих поменула наставак великог посла санације водовода у Ковину – замене старих азбест-цементних цеви полиетиленским, за који смо 80% средства, без ПДВ-а, близу 16 милиона динара, обезбедили конкурсно, од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство АПВ.

И ТО ЈЕ ЗАВРШЕНО… свечаност поводом отварања Обилазнице око Баваништа

Што се тиче путева у локалу, пуно смо урадили, али остаје оно што смо обећали зимус у Делиблату, када смо угостили премијерку Ану Брнабић:  надамо се да је наредни велики посао и учинићемо све да тако буде, јер ми обећања дата грађанима испуњавамо – реконструкција пута Делиблато-Мраморак, чиме бисмо у највећој мери решили комплетну путну инфраструктуру на улазима и излазима територије ковинске општине.

Која је Ваша порука свим становницима општине Ковин за 21. јун,  и шта је то о чему би посебно требали да воде рачуна када размишљају о том дану?

     –Узимајући у обзир све оно што смо са великим поштовањем учинили за наше суграђане у протеклом периоду, а са циљем да им олакшамо, улепшамо и унапредимо услове живота, поручила бих свим становницима општине Ковин да се руководе нашом идејом водиљом: „обезбедити светлу будућност за сву нашу децу“.

Ко на такав начин размишља о будућности, 21. јуна одлучиће се за листу СНС, која је већ до сада на делу показала да то уме и може, а која једина има спремност, на челу са нашим председником Александром Вучићем, да тако и настави.

(Старт 013)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.