СРЕЋНО... градоначелник Павлов са Зораном, Тамаром и Вишњом

Панчево

Пријем градоначелника за учеснице ТВ програма „Србија у ритму Европе“

ЗОРАНА, ТАМАРА И ВИШЊА, ПАНЧЕВКЕ У РИТМУ ЕВРОПЕ

• Србија у ритму Европе“ је такмичење које окупља децу основног и средњошколског узраста, која, поред свог града, представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела и Аустралије

Градоначелник Панчева Саша Павлов  организовао је пријем за три учеснице телевизијског програма „Србија у ритму Европе“, које ће ове године у Врању, прошлогодишњем победнику, представљати свој Град Панчево, али и Немачку.

Град Панчево се и ове године такмичи на дечијем музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“. Ово такмичење је највеће дечије музичко такмичење у региону, које се емитује на Првој телевизији  и има традицију дугу већ 10 година. Подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије.

„Србија у ритму Европе“ је такмичење које окупља децу основног и средњошколског узраста, која, поред свог града, представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела и Аустралије.

Сваке године домаћин такмичења је град који је претходне године однео победу. Сама победа и јесте велики чин за општину која се наредне године треба показати у најбољем могућем светлу, и угостити све амбасадоре, градове такмичаре као и њихове навијаче. На неки начин личи на дечије такмичење „Песма Евровизије“, само у оквиру једне државе и њених градова или општина.

Ове године Град Панчево ће представљати Немачку. Најуспешније на аудицији, одржаној почетком године, прошле су:  Зорана Јовановић, ученица 2. разреда Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“,  Тамара Јаковљевић, ученица 1. разреда Балетске школе „Димитрије Парлић“ и Вишња Малијар, такође, ученица 2. разреда средње Балетске школе „Димитрије Парлић“.

Песма која им је додељена је „Glorious“, немачког бенда „Cascada“ који је са овом песмом представљао Немачку на Песми Евровизије 2013. године.

(Фото: сајт ГУ)