Ковин

Са седнице Штаба за ванредне ситуације општине Ковин

ШТАБ ЈЕ У СТАЛНОМ ЗАСЕДАЊУ

  Ангажују се повереници и заменици повереника цивилне заштите на пословима заштите и спасавања 

  Штаб за ванредне ситуације за територију општине Kовин одржао је данас, 16. марта 2020. године прву седницу после синоћњег проглашења ванредног стања на територији читаве Републике Србије поводом ситуације у вези са корона вирусом (Covid-19) и донео Наредбу са следећим мерама:

1. Скраћује се радно време угоститељских објеката од 08,00 до 20,00 часова, почев од 17.3.2020. године.

У току радног времена у затвореним просторима дозвољено је присуство највише 50 особа.

2. Прекида се рад свих спортских објеката на територији општине Ковин.

3. У складу са Одлуком Владе Републике Србије, Одсек за инспекцијске послове Општинске управе Ковин у сарадњи са Полицијском станицом Ковин, да појача надзор над свим објектима затвореног типа који примају више од 50 људи.

4. Ангажују се повереници и заменици повереника цивилне заштите на пословима заштите и спасавања.  

Седницу је водила командант Штаба и председница Привременог органа општине Ковин Сања Петровић, а редом су рапортирали директори јавних предузећа, установа и служби о спремности да, свако у свом домену, буду на услузи грађанима у условима проглашеног ванредног стања у земљи. С тим у вези, детаљније инструкције тек ће бити саопштене када је реч о локалу, јер све мере и било какво деловање на терену морају бити у складу с оним што пропише држава. То даље значи да грађани пре свега треба да прате инструкције које се саопштавају путем јавних сервиса Србије и Војводине – РТС-а и РТВ-а, као и путем званичних интернет презентација Владе, Министарства здравља и на посебном сајту – covid19.rs

Општински штаб заправо је у сталном заседању, како је нагласила Сања Петровић, а најважније је да се службе увежу и заједнички делују где год је потребна подршка, посебно када је реч о најугроженијим категоријама становништва – старима и хроничним болесницима. Због тога су на заједничком задатку  Дом здравља, Полицијска станица, Центар за социјални рад, Црвени крст Ковин, као и комуналне службе. Како је речено, грађани ће благовремено бити обавештавани о свим мерама и упутствима које у наредном периоду буде доносио Општински штаб.

На 1. састанку овим поводом, донет је и нови Закључак о образовању стручно-оперативних тимова за извршавање задатака заштите и спасавања.

Све информације и саопштења у вези са радом Општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин од сутра, 17. марта, пратите оквиру посебног банера „Штаб за ванредне ситуације“ овде, на почетној страници сајта www.kovin.org.rs 

                                                                  (Према; Општински сајт)