СВЕ У СКЛАДУ... Милош Марков међу првацима ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Опову

Опово

Први дан нове школске године у општини Опово

ВАНРЕДНО ЈЕ, АЛИ И ТО СУ „МОЈИ ЂАЧКИ ДАНИ“

 

• Представници локаане самоуправе посетили ђаке прваке у сва четири насељена места * Поклон за све прваке сигнални прслуци и књига „Моји ђачки дани“

 

Нова школска година почела је и у Општини Опово са максималним поштовањем свих епидемиолошких мера надлежних органа: ученици и наставници са заштитним маскама на лицу, смањен број ученика у учионици, настава у две смене

У таквим условима, придржавајући се свих прописаних мера, представници локалне самоуправе посетили су ђаке прваке у сва четири општинска места, где су поздравили најмлађе ученике, пожелели им успешно школовање, уручујући им пригодне поклоне у виду саобраћајних сигналних прслука и књиге-споменара „Моји ђачки дани“.

Милош Марков, председник општине, најавио је просветарима и ђацима максималну подршку локалне самоуправе у одржавању наставе.

Као и сваке године обележили смо почетак школске године, пожелели добродошлицу ђацима, пре свега првацима и уручили им пригодан поклон. Локална самоуправа ће пружити подршку школи и ђацима у складу са мерама које приписује Влада Републике Србије, а наш Општински штаб за ванредне ситуације пратиће стање и покушаћемо да омогућимо неометан рад и ђака и наставника“, изјавио је Милош Марков током обиласка ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Опову.

Марина Ранчић, помоћник директора, истакла је да је први дан протекао добро и да „све тече како треба“.

Придржавамо се свега што нам је Министарство просвете упутило и оно што је примарно је да за почетак сачувамо децу, да их организујемо онако да се придржавају свих прописаних правила и да се настава ипак одржава. Оно што је први мој утисак јесте да су нам деца дошла насмејана и ведра, нема страха, а што је јако добро прилагођавају се правилима, носе маске, знају када могу да их скину, за време одмора одржавају дистанцу, и мислим да за почетак ово функционише одлично“, каже Марина Ранчић.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.