ПОВРАТАК... Милош Марков, нови председник Општине Опово

Опово

Са конститутивне седнице Скупштине општине Опово

МИЛОШ МАРКОВ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

• Досадашњи председник Општине др Зоран Тасић изабран је за председника Скупштине општине
• Анкица Симин Дамјанов досадашња већница, од данас на функцији заменика председника Општине Опово

На данашњој конститутивној седници Скупштине општине Опово изабрани су органи локалне самоуправе, као и њени извршни органи.

Пошто су верификовани мандати свих 25 одборника, од којих листа „Александар Вучић – За нашу децу“ има апсолутну већину од 19 одборника, док Социјалистичка партија – Јединствена руска странка има пет, а листа Демократске партије Македонаца једног одборника, прешло се на изборе, најпре, председника Скупштине општине, а потом и председника Општине Опово, а на крају и чланова Општинског већа

За председника Скупштине општине изабран је досадашњи председник Општине Опово др Зоран Тасић, а за заменика председника Скупштине општине Драган Угринов, који је у прошлом сазиву био на челу локалног парламента.

Обраћајући се одборницима, др Тасић им се, најпре,  захвалио на избору, поручујући им да се нада да ће Скупштина општине  и извршна општинска власт сарађивати квалитетно, баш као што је то било и у претходном периоду.

Потом су одборници, на његов предлог, већ како то процедура налаже, за председника Општине Опово изабрали Милоша Маркова, дипломираног економисту, који се на тој функцији налазио пре др Тасића, а потом био заменик председника Општине, да би последњих годину дана провео на функцији директора Дунав осигурања, Главне филајале Панчево.

Захваљујући одборницима на указаном поверењу, Марков је  истакао да је функција преедседника велика част, али и одговорност.

„Обављање функције председника општине видим, пре свега,  у форми  тимског рада. Очекујем добру сарадњу, наставак започетих и покретање нових инфраструктурних пројеката и кроз економско јачање и модернизацију наше општине у свим њеним сегментима. Тренутно се налазимо у врло специфичној епидемиолошкој ситуацију, чије ће нам превазилажење свакако бити приоритет у наредном периоду“, рекао је нови председник општине у свом првом обраћању одборницима у новом сазиву.

КОРАК НАПРЕД… Анкица Симин Дамјанов, заменик председника Општине Опово…

На предлог Милоша Маркова, за заменика председника општине изабрана је Анкица Симин Дамјанов из Сефкерина, док ће, одлуком већине одборника, поред председника општине и заменика председника општине, који су то по функцији,  Општинско веће чинити и Игор Вујић, Горан Фогл, Горан Дивљачки, Милован Кнежевић и Весна Станојев.

Занимљиво је да  током избора за скупштинске и општинске органе, одборници листе СПС-ЈРС нису учествовали у гласању.

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.