НОВИ ИЗАЗОВ... Јарослав Хрубик, нови председник Општине Ковачица

Ковачица

Одржана прва, конститутивна седница новог сазива Скупштине општине Ковачица

ЈАРОСЛАВ ХРУБИК НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

• Досадашњи председник Милан Гарашевић, сем што је покрајински посланик, биће и председник Скупштине општине
• Роберт Митевски нови секретар Скупштине општине

Данас, 21. августа, одржана је конститутивна седница новог сазива локалног парламента, у чијим клупама ће у наредне четири године седети 21 одборник са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, четири одборника Војвођанског фронта, три са листе „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ и један одборник из Савеза војвођанских Мађара.

Након што су верификовани мандати свих 29 одборника, присутнима се најпре обратио Илија Матејић, народни посланик и председник Изборне комисије, који је одборницима пожелео пуно успеха у раду у наредне четири године.

Онда се приступило избору конституисању локлане самоуправе и њене извршне власти.

СА ДВЕ ПОЗИЦИЈЕ… обраћање Милана Гарашевића, председника СО Коваачица и покрајинског посланика

За председника Скупштине општине изабран је досадашњи председник Општине Ковачица Милан Гарашевић, иначе, и покрајински посланик, а за заменика председника СО изабран је Стелиан Балан из Уздина. Потом је изабран и секретар Скупштине општине. После пет мандата, уместо Душанке Алексић, у наредном периоду на тој функцији биће Роберт Митевски.

Потом се одборницима обратио Милан Гарашевић, који је истакао чињеницу да по први пут у историји вишестраначја општина Ковачица има два посланика, по једног и у републичкој и у покрајинској скупштини, да би потом рекао да „сада имамо тим младих људи на различитим нивоима власти који ће се свом снагом борити и радити у интересу својих грађана, који су своје поверење дали Српској напредној странци, која ће водити општину Ковачица у наредне четири године“.

На предлог Милана Гарашевића, одборници су за новог председника општине изабрали Јарослава Хрубика, досадашњег заменика председника општине, који је свог заменика предложио Петра Вишњичког, што су одборници прихватили великом већином гласова.

Обраћајући се одборницима, нови председник општине је истакао да ће се још више радити „на стварању услова за довођење нових инвеститора, на отварању нових радних места, као и на јачању инфраструктуре, активној социјалној политици и подршци породицама са децом“.

Потом се прешло на избор чланова Општинског већа. Ново сазив извршне власти локалне самоуправе чиниће: Јан Корењ (Ковачица), Драган Јованов (Црепаја), Бошко Радосављев (Дебељача), Јано Шуља (Падина), Моника Крецу Пуја (Уздин), Јанош Нађ (Дебељача) и Јан Валовец (Ковачица).

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица