БУЏЕТ ПО ПЛАНУ... зграда Општинске управе и локалне самоуправе

Бела Црква

Са 18. седнице Скупштине општине Бела Црква

ПРОМЕНА НА ЧЕЛУ „БЕЛОЦРКВАНСКИХ ЈЕЗЕРА“

• Дарко Богосављевић, бивши председник општине и актуелни посланик у Скупштини АПВ, именован је за новог в. д. директора ДЈУП „Белоцркванска језера“, а Илија Блануша за новог – старог директора Центра за културу „Бела Црква“

На данас одржаној 18. седници Скупштине општине Бела Црква, којој је председавио Марјан Алексић, председник СО, пред одборницима је било девет тачака дневног реда.

После процедуралне усвојене оставке Иване Јовановић, одборнице са изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“, прешло се на разматрање Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности, за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину, а коју је образложила Биљана Малушев, шефица локалне пореске администрације.

Након што је усвојена та одлука, на дневном реду је био Извештај о извршењу буџета Општине Бела Црква за период од 1. јануара до 30. септембра 2022. године.

О том извештају говорио је Радослав Ковачевић, шеф Одсека одељења за финансије и буџет. Пошто је напоменуо да је на дан 30. септембра, на рачуну општинског буџета било 118.620.000 дианра, а на рачуну трезора 120.095.000 динара, Ковачевић је рекао и ово:

-У периоду јануар – септембар 2022. године, буџет Општине остварио је прилив средстава у износу од 471.383.000 динара, што у корелацији са планом представља извршење од 77 одсто. Укупно извршени расходи износе 448.993.000 динара, што у корелацији са планом представља извршење од 64 одсто. Општина Бела Црква је у претходном периоду аплицирала код виших нивоа власти. Наменска средства која су пристигла на уплатни рачун текућих наменских трансфера од АП Војводине износе 8.942.000 динара. На уплатни рачун капиталних намемских трансфера од АПВ пристигло је 4.361.000 динара, док је од Владе Републике Србије на рачун текућих наменских транфера пристигло је 5.435.000 динара.

НОВО ПОВЕРЕЊЕ… Илија Блануша, нови-стари директор Центра за културу

После усвајања овог извештаја, одборници су усвојили и Извештај о усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ДЈУП „Белоцркванска језера“ за период 1. 1. 2022. – 30. 9. 2022. године, А усвојен је и Предлог измене Програма коришћења субвенција из буџета општине Бела Црква ДЈУП „Белоцркванска језера“ Бела Црква за 2022. годину.

НОВИ ИЗАЗОВ… Дарко Богосављевић, нови в.д. директора ДЈУП „Белоцркванска језера“

После прихаватања образложења за промену статута Општине општине, а у циљу потреба усклађивања са новим законским решењима, на које је подсетила Јадранка Милосављевић, секретарка СО Бела Црква, и подношења оставке на одборничку функцију, Дарко Богосављевић, председник Општине Бела Црква у периоду 2016. до 2020. године и актуелни посланик Скупштине АПВ, изабран је за новог в.д. директора ДЈУП „Белоцркванска језера“, док је Илија Блануша изабран за новог – старог директора Центра за културу „Бела Црква“.

На крају 25. седнице одборницима се обратио председник СО Марјан Алексић:

-На данашњој седници било је присутно 23 од укупно 33 одборника. Одборници Српске напредне странке, као и до сада, показали су одговорност својим учешћем у раду седнице, за разлику од других, који нису ни оправдали свој изостанак. Били смо у обавези данас да усвојимо одлуке у складу са законом које су биле временски ограничене, као што је одлука у домену локалне пореске администрације и извршење буџета општине за првих девет месеци. На данашњој седници именовали смо и Дарка Богосављевића за новог в. д. директора ДЈУП „Белоцркванска језера“ и ја му овом приликом честитам на именовању и желим пуно успеха у раду– рекао је Алексић, закључујући данашњу седницу Скупштине општине.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.