ЗА НАПРЕДАК У СВИМ ОБЛАСТИМА... Јован Репац

Пландиште

Јован Репац, председник општине, о предлогу општинског буџета за 2023. годину

СВЕ У ФУНКЦИЈИ БОЉЕГ ЖИВОТА ГРАЂАНА

Поставили смо јаке темеље и само зајдничким снагама можемо да изградимо бољу будућност за све грађане Општине Пландиште – истакао је Јован Репац, председник општине

У складу са Законом о буџетском систему, Општина Пландиште је пред своје грађане изнела предлог Општинског већа за општинску буџет у 2023. годни, а који ће до крја године усвојити одборници Скупштине општине Пландиште.

Ево шта је о предвиђеном буџету за наредну годину рекао Јован Репац, председник Општине Планддиште:

Желимо да наставимо са великим пројектима подршке развоју школства и помоћи ученицима и студентима са територије Општине Пландиште. Кроз сарадње и партнерства са европским институцијама желимо да унапредимо квалитет пружања услуга свих наших институција које су у служби грађана. Кроз реализацију буџета желимо да подржимо и унапредимо све оне пројекте који се односе на заштиту и унапређење животне средине, да уклањамо дивље депоније, да проширујемо засаде под шумом, да градимо паркове природе, да унапређујемо зоне спорте и рекреације, да развијамо свест наших суграђана о неопходности очувања природе и природног станишта.

У сарадњи са надлежним министарствима желимо да унапредимо социјалну и демографску карту наше општине, да кроз активну политику запошљавања привлачимо инвестиције, отварамо нова радна места, унапређујемо пољопривреду као главну привредну грану наше општине, омогућимо свима једнаке услове за развој, напредак и приступ европским фондовима и фондовима Владе Републике Србије.

Планова за наредну годину је много и ми на реализацији тих планова желимо да радимо активно и зато грађанима на један свеобухватан и транспарентан начин показујемо у којим то пољима желимо да покренемо иновације и које то пројекте желимо да подржимо још јаче.

Поставили смо јаке темеље и само заједничким снагама можемо да изградимо бољу будућност за све грађане Општине Пландиште – рекао је Јован Репац.

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.