НАЈВИШЕ АТП-у... Предраг Живковић
НАЈВИШЕ АТП-у... Предраг Живковић
Панчево
Одржана 26. седница Скупштине града Панчева

 

РУПИЋУ АРХИВ, БОЈАНИЋУ АТП

 

• Ивана Росић председница Савета за родну равноправнпст • Усвојен други ребаланс буџета града Панчева за ову године • Панчево добија филмски град

  У понедељак, 9. јула, одржана је седница панчевачке скупштине, а свакако најважнија одлука која се нашла пред одборницима на овој, 26. по реду седници Скупштине града Панчева у овом сазиву, јесте одлука о ребалансу буџета града Панчева, другог по реду ове године. По овој одлуци, градска каса Панчева за ову годину планирана је у износу од пет милијарди и 793 милиона динара. Како је, образлажући ове измене рекао заменик градоначелника Панчева Предраг Живковић, један део ових средстава, око 50 милиона динара биће намењено градским јавно-комуналним предузећима. Тако ће Зеленило добити девет, АТП 12, а Младост седам милиона динара, док је још око пет милиона предвиђено за установе односно програме из области културе.

  Скупштина града Панчева на овој седници усвојила је и предлог одлуке о изменама Плана детаљне регулације за зону Хиподром којима ће се остварити значајне измене у овом делу града који лежи уз Баваништански пут. По овој одлуци, уместо само стамбених објеката како је раније планирано, на овом месту ће бити формирана зона на којој ће бити изграђен комплекс филмског града који ће, како је раније најављено обухватати студио, туристички центар и друге пратеће објекте. Поред тога, усвојене су и Измене и допуне Одлуке о социјалној заштити којима је уведена нова услуга социјалне заштите, услуга личног пратиоца детета која је већ функционисала у граду, а новим изменама је само озваничена.

  Одборници су се на овој седници бавили и кадровским питањима. Како је било најављено, пред Скупштином се нашла одлука о именовању директора Историјског архива у Панчеву, који ће у наредном периоду, у статусу вршиоца дужности, водити Мирко Рупић, историчар, који је до данас радио као професор у Економској школи “Паја Маргановић” у Панчеву. Скупштина је, такође, потврдила предлог одлуке по којој је на чело Савета за родну равноправност, сталног радног тела Скупштине града Панчева, уместо досадашње председнице Милице Тодоровић, која се одскора налази на функцији секретара Црвеног крста, постављена Ивана Росић, одборница локалног парламента.

  То, међутим, нису биле једине важније кадровске одлуке: после оставке досадашњег директора АТП-а Небојше Гајића, одборници су одлучили да за вршиоца дужности директора панчевачког аутопревозног предузећа буде изабран Бојан Бојанић, магистар економије. Поред ових, одборници су усвојили и читав низ одлука којима су именовани чланови школских одбора више основних и средњих школа са територије града Панчева.


Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево