ИЗВРШНА ВЛАСТ… градоначелник Александар Стевановић са новим-старим члановима Градског већа

Панчево

На конститутивној седници Скупштине Града Панчева изабрани челни људи локалне самоуправе

ПРВИ ЉУДИ СКУПШТИНЕ И ГРАДА ОСТАЈУ ПРВИ

· Хвала вам што сте својим гласовима подржали феноменалан тим искусних и крајње професионалних људи, који ће у наредном мандату савесно, одговорно и у интересу свих грађана обављати функције које им је народ поверио – истакао је нови-стари градоначелник Александар Стевановић у свом првом обраћању одборницима

  Данас је у Панчеву одржана прва, конститутивна седница новоизабраних одборника Скупштине Града Панчева на којој су именовани функционери нове градске власти, односно локалне самоуправе.

  Прво је за председника локалног парламента изабран поново Тигран Киш, коме је ово четврти мандат на функцији првог међу 70 једнаких одборника Скупштине Града Панчева, док ће на функцији његовог заменика бити Горан Милошевић.

  После избора првог и другог парламентарца, прешло се се на избор првог и другог човека Града Панчева.

  Као што се и очекивало, ни ту није било дилеме, за градоначелника је по други пут именован Александар Стевановић, док ће његов заменик, уместо Драгане Купрешанин, бити Предраг Пеђа Стојадинов, досадашњи директор ЈКП „Младост“.

  На предлог градоначелника Александра Стевановића, потом су изабрани су и нови чланови Градског већа.

  Катарина Бањаи биће и убудуће задужена за област животне средине и одрживи развој, као и мр Татјана Божић за образовање и Владислава Максимовић за село, пољопривреду и рурални развој.

  Нови градски већници су Бранислав Ракетић, за комуналне делатности, јавна предузећа и инстраструктуру, Нестор Јосивљевић, за локалну самоуправу и информационе технологије, Дарко Јешић, за област културе и омладине, и Сања Паталов Стојадиновић, за рад, запошљавање и социјалну политику.

  У свом првом обраћању новом скупштинском сазиву, нови-стари градоначелник је захвалио одборницима што су „својим гласовима подржали феноменалан тим искусних и крајње професионалних људи, који ће у наредном мандату савесно, одговорно и у интересу свих грађана обављати функције које им је народ поверио.”

“Захваљујући подршци, успећемо да реализујемо велике ствари. Србија сања и снове остварује. У претходних 12 година, колико вршимо власт као Српска напредна странка на различитим функцијама, урадили смо велике ствари за Србију. Имамо континуитет“, истакао је Стевановић, да би своје подуже говор о развоју Града панчева у свим сегментима друштвеног живота у последњих 12 година, завршио подсећањем на „примарни катализатор развоја – привреди“.

„Као један од катализатора развоја нашег града, јесте привреда. Одговорно тврдим да је стање привреде одлично. Ми смо развили две пословне зоне, у којима тренутно ради више од 3000 људи који су наши суграђани, који су се доселили у Град Панчево и то је чињеница, ако посматрамо резултате пописа. Наставићемо да развијамо наше пословне зоне, северна зона 3 је нешто што је, можда, и највећи капитал тренутно по питању индустријске зоне на територији Аутономне Покрајине Војводине. Ја мислим да ћемо веома брзо добити новог инвеститора који ће нам омогућити да имамо још веће и стабилније приходе него што су сада, иако је и у овом моменту одлична ситуација по том питању, и да ће нам омогућити да радимо даље на томе и да развијамо наш град, како би му омогућили боље сутра – поручио је нови – стари градоначелник Александар Стевановић.