ПОДРШКА ОПШТИНЕ... Ђурђевка Тафра

Пландиште

Ђурђевка Тафра, директорка Центра за социјални рад општине Пландиште

РУКОВОДИМО СЕ ИСКЉУЧИВО ИНТЕРЕСИМА КОРИСНИКА

• Поред помоћи социјално угроженима, и значајна помоћ свим ученицима, кроз суфинасирање превоза до школа и бесплатном ужином за све основце
• Одлична сарадња са Општином и председником Јованом Репцем

Поред оних активности које, по природи ставри спадају у домен рада социјалне заштите, са директорком Центра за социјални рад Ђурђевком Тафром разговарали смо и о осталим видовима помоћи, првенствено ученицима, јер од свих локалних самоуправа у Војводини, само општине Пландиште и Опово немају средње школе.

Та чињеница је један од основних разлога што локална власт у Пландишту много помаже ученике, тако за све средњошколце суфинансира превоз до школа, а за децу која се налазе у систему социјалне заштите превоз је бесплатан. Поред тога, Општина финансира и ужину за све ученике основних школа у општини Пландиште.

– У Скупштини општини смо успели да се изборимо за то да сва социјално угрожена деца, укључујући ту и децу без родитељског старања и она која су претрпела насиље у породици, до 19. године, добијају пакете и поклоне од локалне самоуправе што њима много значи. У сарадњи са локалним мото клубом сваке године у Пландишту ми организујемо Дечији дан, обично почетком септембра, а тако ће бити и ове године. План је да то буде 7. или 9. сеп- тембра. То је дан када се наши бајкери друже са децом за коју ја обично кажем да су невидљива, дају им поклоне, а све то тој деци представља праву авантуру – објашњава директорка Ђурђевка Тафра, додајући да у организацији овог догађаја имају подршку Општине, као и локалних медија.

– Запослени у Центру се труде да у свом раду одговоре свим захтевима, потребама и изазовима  које овај позив пружа, без обзира на недовољан број запосленог особља, на  скучен простор и друге проблеме. Циљ нам је да се сваки наш суграђанин  осећа социјално заштићеним и егзистенцијално безбедним. Руковођени смо искључиво интересима корисника и жељом за општим побољшањем њихових услова и живота уопште. Што је најважније, имамо пуну подршку руководства наше општине, на челу са председником Јованом Репцем – каже на крају разговора, за Старт 013, директорка Центра за социјални рад у Пландишту Ђурђевка Тафра.

ПРОЈЕКАТ

 У сарадњи са НВО из Београда ”Центар за развој”, недавно је у Пландишту завршен и један пројекат чији основни циљ је био осамостаљивање инвалида током чије реализације је било запослено 20 грађана Пландишта коју су на тај начин помагали својим суграђанима. Како нам је рекла директорка Тафра, пројекат којим је помоћ пружена за око 47 особа, укључујући ту и децу са сметњама у развоју из Пландишта, показао се као веома добар пројекат, а њиме је указано и на то које је иновативне социјалне услуге потребно развијати у овој јужнобанатској општини.

В. Илић

(Старт 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.