ТРУД СЕ ИСПЛАТИ... Јарослав Хрубик на „лицу места“

Ковачица

Реконструкција пута Ковачица – Црепаја

КОНАЧНО И ДРУГА ФАЗА

• Пут, са новом асфалтном подлогом, биће у потпуности спреман за саобраћај средином децембра

На иницијативу руководства локалне самоуправе Општине Ковачица, а уз финансијску подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у току је реконструкција магистралног пута Црепаја – Ковачица, у дужини од 12 километара.

Да се овај инфраструктурни пројекат нађе у приоритету сређивања путне мреже у овом делу јужног Баната, договорено је још марта 2019. године, на састанку у Јужнобанатском управном округу. Тада је утврђено и да ће се реконструкција ове фрекфентне саобраћајнице вршити у две фазе, тако да је прва завршена већ у лето исте године.

И онда се, како је рекао Јарослав Хрубик, председник Општине Ковачица, током данашње посете радовима, мало застало, да би ових дана, додатним напорима руководства општине, започела и друга фаза реконструкције, тако да ће у децембру ова траса пута у општини Ковачица, са новом асфалтном подлогом,  бити у потпуности спремна за саобраћај.

По речима председника Хрубика, овај изузетно оптерећени путни правац био је у приоритету општинског руководства за његово сређивање, тако да се труд исплатио, па ће за најдаље месец дана саобраћај између Ковачице и Црепаје бити, не само удобнији за вожњу, него и безбеднији, што је свакако најважније за све саобраћајнице, па и ову, са врло фрекфентним саобраћајем.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.