ПАРТНЕРСТВО ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ... Маја Витман у „Горњем граду“ (Фото: Градски сајт)

Панчево

Реализација пројекта јавно-приватног партнерства у сређивању путне инфраструктуре на територији Града Панчева

СТИГАО НА РЕД И ГОРЊИ ГРАД

• За непуне три недеље асфалтиран коловоз у девет улица, и не само то…

У оквиру пројекта јавно – приватног партнерства,  настављају се  радови на рехабилитација путева и улица у селима и у граду Панчеву. Тренутно се на сређивању путне инфраструктуре ради на територији МЗ „Горњи град“ , како на  обнављање пута, тако и на ојачању коловозне конструкције по целој ширини постојећег коловоза.

Раднике и радове је обишла Маја Витман, градска менаџерка и том приликом изразила задовољство оним што је видела.

-Месна заједница „Горњи град“ је једна од настаријих у граду и има највећи број грађана који живе управо у овом делу. Нажалост, имала је и најнеуређенију путну инфраструктуру. Ми смо за двадесетак дана успели да решимо асфалтирање у девет улица. Тренутно се изводе радови у Улици Милоша Обилића. Велико нам је задовољство да смо грађанима после више деценија успели да обезбедимо услове како то доликује једном граду. Претходно стање је било са прилично девастираном калдрмом и јако је отежавало кретање, а нарочито у јесењем и зимском периоду. Напоменула бих да приликом радова у три улице у „Горњем граду“, где је било могућности, овим радовима смо успели и да проширимо коловозну конструкцију, тако да ове улице које смо радили имају профил улице од пет метара. Рехабилитацијом улица добили смо пун профил ширине коловоза, самим тим и прегледност, као и функционалност – истакла је Маја Витман.

Улице које се раде у МЗ „Горњи град“ у склопу ове рехабилитације и реконструкције, поред Улице Милоша Обилића, су и улице Иве Курјачког, Јове Максина, Танаска Рајића, Косанчић Ивана, Мајке Југовића, Југ Богдана, Топлице Милана и Браће Југовић.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево