Влајковац

Радови на уређењу простора у згради Месне заједнице, али и…

КАД МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЗНАЈУ ШТА ХОЋЕ

• Посебна захвалност градоначелници Драгани Митровић од Сафета Тихића, председника Савета Месне заједнице, на одличној сарадњи

У Влајковцу  у току су интензивни радови на уређењу простора у згради Месне заједнице, реконструкцији просторије која се планира за стонотенисере, као и изградњи нових стаза код Дома културе  и испред Румунске православне цркве.

Радове је обишао члан Градског већа за рурални развој Славиша Максимовић, који је том  приликом истакао да је Град Вршац уложио значајна средства у комплетну реконструкцију зграде Месне заједнице, која сада представља репрезентативно здање на међународном путу за Румунију.
„На селима живот не може да се одвија квалитетно и функционално без добро организованих месних заједница, на чему је локална самоуправа активно радила у претходне четири године, чиме је ниво месних самоуправа на територији Града Вршца подигнут на један потпуно нови ниво. Ми смо истрајни у намери да наставимо са унапређењем функционисања сваке од 22 сеоске месне заједнице на територији Града Вршца. Овакво залагање и удружено деловање мештана Влајковца је за сваку похвалу и пример је колики значај за једно село може да има Месна заједница“ додао је Максимовић.
Подсетимо да је у претходном периоду на иницијативу Савета Месне заједнице Влајковац уређен спортски терен на којем први пут у својој дугогодишњој историји, локални фудбалски клуб игра утакмице Војвођанске лиге, затим изграђена је ограда око сеоског гробља, а уређене су и бројне зелене површине.
„У наредном периоду предвиђена је набавка столова за стони тенис за салу која се управо уређује за ту намену јер нам је жеља да се млади што више окупљају у овим просторијама. Настојаћемо такође да у току ове године санирамо што већи број њих стаза у селу, па молим мештане да имају стрпљења током реализације ових послова. Искористио бих ову прилику да се захвалим Граду Вршцу, а посебно градоначелници Драгани Митровић на разумевању и одличној сарадњи“ изјавио је председник Савета  Месне заједнице Сафет Тихић.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.