ХВАЛА ОПШТИНИ... Игор Вокоун, директор музеја, упознаје Виолету Симић, председницу општине, са током радова

Бела Црква

Радови на уређењу Народног музеја ближе се крају

ДАМА КОЈА ЧУВА ДУХ СТАРИХ ВРЕМЕНА

• Музеј је чувар богатог културно-историјског наслеђа Беле Цркве, њене непосредне околине, али и ширег простора – истакла је Виолета Симић, председница општине, током обиласка радова на уређењу музејског простора

Председница општине Бела Црква Виолета Симић обишла је радове на уређењу Народног музеја у Белој Цркви. За радове на овом споменику културе обезбеђена су средства из општинског буџета, а обухваћена је замена електро-инсталација, реконструкција подова и молерско фарбарски радови.

„Музеј у Белој Цркви је једна од наших најзначајнијих институција с обзиром на чињеницу да је најстарија музејска делатност у Војводини забележана управо у Белој Цркви. Акценат смо ставили на сталну поставку музеја, јер она представља идентитет Беле Цркве кроз историју. Музеј је чувар богатог културно-историјског наслеђа Беле Цркве, њене непосредне околине, али и ширег простора, а стална поставка је репрезентативни приказ прошлости. Да би стална поставка засијала у пуном сјају, неопходни су ови радови на адаптацији простора. Тренутно се изводе молерско фарбарски радови, извађени су оштећени подови и изведени припремни радови за постављање новог паркета“ – рекла је председница Симић.

    Игор Вокоун, директор Народне библиотеке и Музеја у Белој Цркви, истакао је да ова установа културе ужива велику подршку свог оснивача, локалне самоуправе општине Бела Црква.

„Изузетно нам је значајна подршка председнице општине Виолете Симић у очувању и презентацији културног наслеђа које баштинимо. Након ових радова, зграда у којој се налази Музеј у Белој Цркви остаће бисер архитектуре, дама која чува дух старих времена, али у светлу 21. века“ – нагласио је Вокоун.

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.