Ковачица

И ове године Општина је обезбедила ауто-седишта за децу

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НЕМА ЦЕНУ

• У сарадњи са Саветом за безбедност у саобраћају, Општина Ковачица је поделила 90 ауто-седишта, за сву децу рођену у времену од 1. јуна 2020. до 1. јуна 2021. године

Општина Ковачица је и ове године, у сарадњи са Саветом за безбедност у саобраћају, обезбедила ауто-седишта за сву децу рођену  у времену од 1. јуна 2020. до 1. јуна 2021. године, а чији родитељи имају пребивалиште на територији општине Ковачица.

По речима Маријане Мелиш, помоћнице председника општине, прошле године Општина је доделила 110 седишта, а ове 90, управо онолико колико је поднето захтева од стране родитеља, а чији су захтеви били оправдани и чија деца имају између 9 и 36 килограма.

Циљ ове акције, истакла је Маријана Мелиш, је на првом месту безбедност деце, а потом и помоћ родитељском буџету, која никад није сувишна. Напротив, а то локална самоуправа и те како има у виду, не само у овом случају, напоменула је помоћница председника општине.

Сем доделе ауто-седишта, која је обављена у понедељак, 12. јуна, у Дому културе, обављена је и неопходна обука родитеља о њиховом исправном коришћењу, јер у противном она нису од превелике користи.

И оно што је још битно, ауто-седишта могу бити, ако се користе на правилан начин, у функцији више година и у томе је њихова додатна употребна вредност, напоменули су инструктори из Савета за безбедност у саобраћају.

(Фото: РТВ ОК)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.