СЛЕДИ... заједнички снимак после успешно обаљеног посла

Гудурица

Радна акција мештана на уређењу сеоског гробља

ОВО ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК!

• Значајан део гробља чине гробови Немаца и осталих староседелаца тако да…

Чланови Савета Месне заједнице и становници села Гудурица окупили су се протеклог викенда на  радној акцији чишћења и уређења сеоског гробља и том приликом очистили канале око гробља, прилазне путеве као и зелене површине на самом гробљу. Позиву на радну акцију одазвало се тридесетак активиста, а у помоћ су притекли и мештани са својим тракторима и механизацијом.

„Ово је тек почетак и у плану нам је још низ радних акција на уређењу нашег села, а овом приликом бих се захвалио свим мештанима на великом одзиву и уступљеној механизацији без које не бисмо могли да завршимо овако велики посао.“  рекао је председник Савета МЗ Гудурица Жељко Мрдаљ.

„Велики део гудуричког гробља чине гробови Немаца и осталих староседелаца чији потомци више не живе у Гудурици. Мештани су одлучили да у складу са мултиетничком културом села и поштовањем комшија својих предака сами одржавају гробна места о којима више нема ко да се стара“  истакао је члан Градског већа задужен за рурални развој Славиша Максимовић, који је обишао ову радну акцију.

Мештани Гудурице су на овај начин још једном показали да упркос бројним обавезама дружење и волонтеризам представљају праву вредност, нарочито у малим срединама где могу у многоме унапредити сваодневни живот.