(Фото: БЦ Инфо)

Бела Црква

Министар Зоран Ђорђевић у посети Белој Цркви

СВИ ПЛАНОВИ ЋЕ БИТИ РЕАЛИЗОВАНИ

• Идуће године комплетна реконструкција Дома за децу и омладину, а у плану је и реконструкција објекта зграде коју је  Центар за социјални рад добио од Тужилаштва

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, посетио је Белу Цркву. Том приликом  министар Ђорђевић је, најпре, имао радни састанак са Дарком Богосављевићем, председником Општине Бела Црква и  Драганом Поповићем, директором Центра за социјални рад, да би потом посетио Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“, где је после разговора са штићеницима Дома, разговарао са Зораном Станковићем, в. д. директора ове установе.

-Постоје велики планови када је у питању Бела Црква, један од њих је и комплетна реконструкција објекта Дома. На првом месту, морамо да следеће године издвојимо средства за израду пројекта, како би они аплицирали код Канцеларије за јавна улагања. Ја сада могу да кажем да ћемо сигурно издвојити новац за то, битно је да следеће године имамо пројекат и да се крене у комплетно реновирање објекта. Када је у питању Центар за социјални рад, причали смо о реконструкцији овог другог дела објекта, који су они добили од Тужилаштва. Има великих планова на који начин да се тај објекат стави у функцију и договорили смо се да они већ у јануару месецу наредне године добију новац за ту намену“ – истакао је министар Ђорђевић.

Ђорђевић је обећао  да ће помоћи деци и младима у Дому за децу и омладину „Вера Радивојевић“, и то у едукативном смислу, кроз нове рачунаре и књиге, како би савладали коришћење основних апликација на рачунару.

Пошто се информисао да у Белој Цркви има доста корисника социјалне помоћи, министар Ђорђевић је рекао да је „план да се смањењем стопе незапослности такво стање што пре промени“. У прилог томе иде и чињеница коју је министру саопштио Дарко Богосављевић, председник општине, а то је да се ускоро очекује долазак једног великог инвеститора.

-Ми морамо да се припремимо за тако нешто и ја желим да улажемо више како би локална самоуправа могла спремно да стане испред потенцијалних инвеститора – рекао је министар Зоран Ђорђевић.

И.Б.

Пројекат „Општина Бела Црква – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Бела Црква.