НОВИ КОРАК... Зорана Братић и Јон Цисалита на потписивању значајног документа

Алибунар

Протокол о сарадњи Општине Алибунар и румунског града Нова Молдaва

ОВДЕ ИМА РУМУНА, ТАМО СРБА, СВЕ ЈЕ ЈАСНО!

• Зорана Братић, председница општине, истакла је значај потписаног документа за даљи развој добросуседских односа и обогаћивању њиховог садржаја у свим областима друштвеног живота двеју мултиетничких локалних самоуправа

После Зрењанина, у фебруару ове године, градоначелник румунског града Нова Молдава Јон Цисалита посетио је и Општину Алибунар и том приликом је са председницом Општине Алибунар Зораном Братић потписао Протокол о сарадњи између Општине Алибунар и града Нова Молдава.

Тим документом предвиђена је сарадња две локалне самоуправе у свим сферама друштвеног живота, од културе, образовања, здравства, спорта, туризма и привреде, до заједничких наступа у програмима Европске уније на плану прекограничне сарадње.

Градоначелник Јон Цисалита изразио је задовољство посетом мултиетничкој општини Алибунар, у којој, поред Срба, живи највише Румуна, док је Зорана Братић истакла значај потписаног документа за даљи развој добросуседских односа и обогаћивању њиховог садржаја у свим областима друштвеног живота.

Нова Молдaва је градско насеље у истоименој општини и налази се непосредно уз Дунав, у румунском делу Ђердапа, који је код тамошњих Срба познат као Банатска клисура. Припада округу Караш-Северин, а значајно је и по томе што у њему живе и припадници српске националне мањине.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.