Бела Црква

Акценти са 23. седнице Скупштине општине Бела Црква

ДРУГИ РЕБАЛАНС – ТО ЈЕ САДА ДРУГА ПРИЧА!

• Новом одлуком, односно другим ребалансом, општински буџет за 2023. већи је за више од 200 милиона динара

На 23. седници Скупштине општине Бела Црква, којој је председавао председник Марјан Алексић, пред одборницима је било 13 тачака дневног реда.

Најзначајнје две тачке биле су оне које се тичу општинског буџета. Прва је била Извештај о извршењу буџета општине Бела Црква за период од 1. јануара до 30 јуна 2023. године, а друга, Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Бела Црква за 2023. годину – други ребаланс.

Образложење и Извештаја и Одлуке дала је Алма Саватовић, начелница Одељења за финансије.

Укупни износ буџета, који је по првом ребалансу износио 695.600.000 динара мења се износом од 902.919.090 динара. Буџет је овим ребалансом увећан за пристигла наменска средства од виших нивоа власти, као и за одобрена средства по закључку Покрајинске владе за реконструкцију Главне улице, у износу од 200 милиона динара у 2023. години и 432.836.307 у 2024. години“ – истакла је начелница Саватовић, образлажући разлоге за други ребалнс овогодишњег буџета.

Одборници су разматрали и пословање ДЈУП „Белоцркванска језера“, затим и одлуке о изменaма о производњи и дистрибуцији воде, уређењу улица, локaлним путевима, одржавању зелених површина, као одлуке о измени Статута Туристичке организације општине Бела Црква и и мрежи васпитно-образовних група деце у ПУ „Анжелка Ђурић“ Бела Црква.

На крају се одборницима обратио и Марјан Алексић, председник СО:

Најбитнија тачка дневног реда био је други ребаланс буџета, којим смо определили додатна средства корисницима буџета којима је то било неопходно. Усвојене су и одлуке у области комуналне делатности. На седници смо чули и да комунално предузеће, након дужег времена, послује позитивно и да су након истека уговорног периода са Општином наставили са уређењем јавних површина и другим повереним пословима“ – рекао је Алексић.