Вршац

Градоначелница поделила аутоседишта новорођеној деци

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НЕМА ЦЕНУ

• Наша локална самоуправа константно ради на унапређењу безбедности саобраћаја и у те сврхе сваке године издваја значајна средства – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

У складу с аодговорном политиком на повећању безбедности у саобраћају, посебно штто се тиче деце, градоначелница Вршца Драгана Митровић уручила је  родитељима новорођене деце аутоседишта. За ту намену, из градског буџета је издвојено  два милиона динара.

Градоначелница Драгана Митровић је том  приликом истакла да је безбедност деце у саобраћају један од приоритета Града Вршца и да мере које Град предузима дају позитивне резултате.

“Драго ми је да смо после више од две године поново у прилици да се окупимо из једног лепог и корисног разлога, а то је безбедност наше деце у саобраћају. Поносна сам што Град Вршац већ шесту годину заредом бесплатно додељује аутоседишта за све наше најмлађе суграђане. Наша локална самоуправа константно ради на унапређењу безбедности саобраћаја и у те сврхе сваке године издваја значајна средства. Статистика јасно показује да из године у годину успешно спроводимо политику безбедности у саобраћају бележећи тенденцију смањења саобраћајних незгода, посебно оних у којима су учесници деца. Поздравила бих и наше сараднике из Агенције за безбедност саобраћаја, који ће нам показати како да правилно и употребљавамо ова седишта.

Град Вршац ће и у будућности наставити да ради на унапређењу безбедности саобраћаја улагањем у опрему, едукацију и саобраћајну инфраструктуру, а вама желим да са својим малишанима уживате у безбедној вожњи”, истакла је градоначелница Драгана Митровић.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја одржана је и презентација о правилном коришћењу ауто-седишта јер статистика показује да 80 одсто родитеља неправилно употребљава аутоседиште и своју децу излажу не малој опасности.